Ana Magaš izašla iz zatvora

NAKON tri godine, tri mjeseca i osam dana zatvora Ana Magaš je  jutros izašla na slobodu u 7.15, potvrdili su nam u ženskoj kaznionici u Požegi. Prilikom izlaska s njom nisu bili odvjetnici, nego, kako doznajemo, članovi njezine bliže obitelji.

Zatvor je napustila u rano jutro bez prevelike medijske pompe, što je posve drukčije od njezinog slučaja koji je mjesecima punio stranice crne kronike.

Izlazak iz požeške kaznionice Magaš može zahvaliti Povjerenstvu za uvjetni otpust koje ju je početkom ovog mjeseca odlučilo pustiti ranije iz zatvora. Anina majka, Dijana Batković, je kazala kako se Magaš neće odmah vratiti u Zadar već da će se neko vrijeme odmarati na području Rijeke te da nije spremna za bilo kakav kontakt s medijima.

"Ono najgore najgore za Anu tek slijedi"

Podsjetimo, Ana Magaš bila je proglašena krivom za ubojstvo supruga Lucijana, a previsoku kaznu koju su joj dodjeljivali niži sudovi, Vrhovni je poništavao u dva navrata. Konačno, odlukom predsjednika Mesića pomilovana je i kazna joj je smanjena s pet na tri i pol godine zatvora. Na račun dobrog vladanja puštena je i ranije.

Međutim, sigurno je to da će jedan od njenih prvih poteza biti borba za skrbništvo nad sinom Lovrom, kojega nije vidjela za vrijeme izdržavanja kazne, a kojega odgaja majka pokojnog Lucijana. "Ti Magaševi su stvarno utjecajni i jaki. Ono najgore za Anu tek slijedi", rekla je prije nekoliko dana u razgovoru za Index odvjetnica Ane Magaš, Jadranka Sloković Glumac.

Njezina sadašnja odvjetnica zasad nije komentirala izlazak klijentice iz zatvora.

C.D.

Pročitajte više