Andrew Cuomo: Neću dati ostavku, nikoga nisam neprimjereno dodirivao

Foto: EPA

GUVERNER New Yorka Andrew Cuomo izjavio je danas da neće dati ostavku, unatoč tome što je istraga pokazala da je seksualno uznemiravao više žena.

"Moj odvjetnik je dao odgovor na svaku optužbu, a činjenice se znatno razlikuju od onoga što je prikazano", rekao je Cuomo, a prenosi Yahoo News.

"To jednostavno nisam ja niti sam ikada bio"

"Prvo, želim da znate da nikada nikoga nisam seksualno uznemiravao ili neprimjereno dodirivao. Imam 63 godine. Cijeli svoj život živio sam u javnosti. To jednostavno nisam ja niti sam ikada bio", rekao je.

Osvrnuo se na konkretnu optužbu svoje bivše pomoćnice Charlotte Bennett, priznajući da joj je "postavljao pitanja koja inače ne postavlja drugim ljudima", odnosno da se raspitivao o njenom ljubavnom životu.

Rekao je da mu je "uistinu žao" što je na radno mjesto uveo svoj osobni život, ali da smatra kako je Bennett njemu pripisala motive koje on nikada nije imao i "čula stvari koje jednostavno nije rekao".

Istraga državnog odvjetništva

Što se tiče optužbe jedne druge djelatnice, koja je tvrdila da ju je Cuomo pipao u svom uredu, guverner je rekao da se to "nikada nije dogodilo".

Podsjetimo, danas je istraga državnog odvjetništva utvrdila da je Cuomo seksualno uznemiravao više žena, uključujući djelatnice u svom uredu, i time prekršio državne i savezne zakone.

Istragom je utvrđeno da je Cuomo seksualno uznemiravao sadašnje i bivše državne djelatnice. Također je utvrđeno da su se guverner i njegov tim osvetili bivšoj djelatnici koja je izašla s optužbama u javnost.

Neprikladno dodirivanje i ljubljenje bez pristanka druge strane

"Guverner Cuomo seksualno je uznemiravao nekoliko žena", rekla je danas državna odvjetnica Letitia James.

Cuomo, koji sada obnaša svoj treći mandat, je u više navrata negirao optužbe za seksualno uznemiravanje. Među optužbama su bili navodi o neprikladnom dodirivanju i ljubljenju bez pristanka druge strane.

Cuomo je priznao da se možda ponašao tako da su se neke osobe osjećale neugodno. Kazao je da to nije učinio namjerno i ispričao se. Kasnije je dodao da se njegovi postupci ipak ne bi trebali svrstavati u seksualno uznemiravanje.

Više puta je naglasio da ne namjerava dati ostavku zbog navedenih optužbi.

Pročitajte više