ANKETA Hoće li Todorić i njegovi direktori ikad biti osuđeni?

Foto: Pixsell/Matija Habljak

JUČERAŠNJA policijska akcija protiv bivšeg vrha Agrokora potresla je sam vrh nekadašnje hrvatske managerske elite. Jučer je tako uhićeno 12 osoba, odnosno svi osumnjičeni od strane DORH-a, osim samog Ivice Todorića te njegovih sinova Ante i Ivana.

> IZ MINUTE U MINUTU Todorićevi direktori stižu na ispitivanje nakon noći u pritvoru

U operaciji je jučer na čak 60 lokacija sudjelovalo oko 300 policajaca. Uz Todorića i njegove sinove osumnjičeni su Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Svi su bili članovi Uprave ili Nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

 


 

 

Hrvati od pravosuđa očekuju malo ili ništa

No, hrvatski građani imaju pregršt loših iskustava s bombastičkim policijskim akcijama koje na kraju rezultiraju pravosudnim debaklom. Bilo da cijeli predmet iz proceduralnog ili nekog drugog razloga padne na sudu, bilo da se pravosudni proces razvlači unedogled te na taj način destruira sam smisao pravosuđa - Hrvati od sudova u svojoj zemlji s pravom očekuju jako malo.

Slučajevi Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Tomislava Horvatinčića tu mogu poslužiti kao primjereni podsjetnici zašto je tomu tako.

Jučerašnja uhićenja bivših glavešina u Agrokoru potaknula su novu debatu među komentatorima na portalima i društvenim mrežama, pa vas pitamo - što mislite, hoće li Todorić i njegova svita ikad biti osuđeni?

U komentarima slobodno dodatno obrazložite svoje odgovore, a najinteresantnije ćemo izdvojiti u članku s rezultatima ankete.


Aplikaciju možete downloadati na ovom linku za Android ili na ovom linku za iPhone

Pročitajte više