LOKALNI IZBORI

Ankete: U 2. krug idu Tomašević i Pavičić Vukičević, Puljak vodi u Splitu

U 19 SATI zatvorena su birališta. Donosimo rezultate izlaznih anketa koje je za televizijske kuće provela agencija Ipsos Puls. U Zagrebu možda i ne bude drugog kruga! Tomašević je po anketama blizu 50 posto. U Splitu je Puljak vodeći.

> REZULTATE IZBORA MOŽETE PRATITI OVDJE

Evo rezultata

Zagreb

Tomislav Tomašević 48.18%

Jelena Pavičić Vukičević 11.38%

Miroslav Škoro 11.23%

Davor Filipović 10.24%

Joško Klisović 6.13%

Vesna Škare Ožbolt - 3.79%

Zvonimir Troskot - 3.77%

Davor Nađi - 2.21%

Anka Mrak - 0.67%

Željko Tokić - 0.51%

Split

Ivica Puljak 27.23%

Vice Mihanović 23.41%

Željko Kerum 16.12%

Ante Franić 6.45%

Branka Ramljak 5.91%

Jakov Prkić 5.46%

Rijeka

Marko Filipović 28,67%

Davor Štimac 16.51%

Josip Ostrogović 14.84%

Marin Miletić 11,83%

Nikola Ivaniš 10,80%

Nebojša Zelić 4,81%

Osijek

Ivan Radić 41.5%

Berislav Mlinarević 19.25%

Goran Kušec 16.6%

Vladimir Šišljagić 8:3%

TIJEK IZBORNE NOĆI PRATITE NA INDEXU

> UŽIVO EMISIJA NA INDEXU
 

> UŽIVO IZ STOŽERA

> Ostale vijest pratite na tagu lokalni izbori

IZ MINUTE U MINUTU MOGLI STE DO 21 PRATITI U OVOM ČLANKU

> NAKON 21 SATI LIVE I PRVE REZULTATE PRATIMO OVDJE

20:29 Troskot: Nismo lagali, nismo varali

"Sigurno ćemo biti šesti. Nismo lagali, nismo varali, imat ćemo nove mlade stručne ljude u gradskoj skupštini. Sada smo jedna od tri nacionalne stranke koja će imati zastupnike u četiri velika grada. Imali smo vrlo kvalitetan program, napravili smo fenomenalan rezultat. Bit ćemo vrlo aktivni u skupštini. Dobro ćemo se pripremiti, ne razmišljamo još o nikakvom koaliranju", rekao je Troskot za HRT.

20:27 Kandidatkinja Možemo! za dogradonačelnicu Zagreba: Zagreb ulazi u novu, povijesnu eru

DANIJELA DOLENEC, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Zagreba, za Index je komentirala rezultate izlaznih anketa i najavila što Zagrepčani mogu očekivati kad dođu na vlast. 

Prije svega je istaknula da su ovo povijesni izbori te je najavila kako je time došao kraj rodbinskom zapošljavanju u gradskoj upravi i Holdingu. 

"Mi donosimo promjenu koja je gradu potrebna", kazala nam je Dolenec.

"48.5 posto je po anketama, mi bismo voljeli da to bude tako i prema rezultatima. Borba za drugo mjesto je jako blizu, nama je svejedno tko će biti s nama u drugom krugu", kazala je.

20:24 SDP-ovac vjeruje u pobjedu na parlamentarnim izborima

"To nije izborni potop, vidjet ćete da ćemo imati isto kao i na prošlim izborima", rekao je za HRT SDP-ov Hajdaš Dončić, čija je stranka nakon prošlih lokalnih izbora imala 2 županije 22 grada i 40-ak općina. "Možemo je stranka ljevice, to govori nešto o našoj organizaciji. Vjerujem da ćemo pobijediti na sljedećim parlamentarnim izborima", dodao je.

20:23 Izlazne ankete za Dubrovnik, Franković i Capor u drugom krugu

Dosadašnji dubrovački gradonačelnik HDZ-ov Mato Franković s 35 posto siguran je za ulazak u drugi krug izbora za gradonačelnika Dubrovnika, pokazala je izlazna anketa lokalnog Dubrovačkog dnevnika. Za drugi krug vodi se neizvjesna borba između Đura Capora s liste Srđ je Grad, koji je dobio 15 posto glasova, te bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića, koji je dobio 14 posto. > Opširnije

20:18 Mostov Marin Miletić ima loš rezultat

Mostov saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Rijeke je, kako sugeriraju izlazne ankete, doživio debakl te je daleko od drugog kruga.

Prema izlaznim anketama, vodi SDP-ov Marko Filipović, koji ima 29.89 posto. Nezavisni Davor Štimac je na 16.25 posto, a HDZ-ov Josip Ostrogović ima 14.98 posto te je i on blizu drugog kruga. Mostov Marin Miletić ima 11.74 posto te je daleko od drugog kruga.

20:14 Sastav osječkog gradskog vijeća prema anketi Ipsosa

20:12 Sastav riječkog gradskog vijeća prema anketi Ipsosa

20:09 Sastav splitskog gradskog vijeća prema anketi Ipsosa

20:07 Sastav zagrebačke skupštine prema anketi Ipsosa

19:52 Bojan Ivošević kaže da treba pričekati službene rezultate

"S obzirom na kampanju koju smo vodili i ljude, nismo iznenađeni. Drago mi je vidjeti ovo, no treba pričekati službene rezultate.

Trebamo gledati konačne rezultate za vidjeti tko ide u drugi krug, a mi se nadamo da ćemo to biti mi", rekao je Bojan Ivošević

19:52 Kerum se pojavio u stožeru, daje izjavu

"Di je Nevenka? Dođi vamo", rekao je sestri.

"Bilo je jasno što se događa. Svi su bili protiv Keruma, antikerum koalicija. Ok", rekao je.

19:50 Možemo! ima većinu u zagrebačkoj skupštini

19:45 "Vrijeme je da završimo eru HDZ-a i Keruma"

Marijana Puljak kaže kako se nada da će rezultati ostati isti i do kraja večeri.

Što se tiče mogućih postizbornih koalicija, kaže za N1: "Kao što smo rekli, u gradskom vijeću ćemo ponuditi suradnju svima koji nisu HDZ i Kerum koji su vladali Splitom i upropastili ga. Vrijeme je da završimo njihovu eru, rezultati anketa to i govore."

19:37 Analiza izlaznih anketa: Zagrepčani i Splićani konačno žele promjene

Ako je vjerovati izlaznim anketama agencije Ipsos Puls, glasači dva najveća hrvatska grada konačno žele promjene. 

> Pročitajte analizu Gordana Duhačeka

19:36 Borzan: Zadržali smo ono što smo imali

Biljana Borzan je za HRT rekla da su želje uvijek velike, ali ako se prve izlazne ankete budu pokazale točnima, SDP je otprilike zadržao ono što je imao.

"Prošli puta smo bili u koaliciji s Ankom Mrak Taritaš pa ne možemo uspoređivati situaciju. Očito su se birači opredijelili za Možemo!", rekla je.

19:33 Ivana Kekin za Index: Jako smo zadovoljni

Ivana Kekin za Index je također komentirala rezultate prvih izlaznih anketa: Ovo su prve izlazne ankete, činjenica je da je sjajan rezultat. Jako smo zadovoljni. Bilo bi super izbjeći drugi krug jer bismo tako sačuvali novac poreznih obveznika i mogli bismo odmah početi raditi. No ako tako i ne bude, spremni smo za naredna dva tjedna kampanje. Svejedno je tko je u 2. krugu protukandidat, jer ćemo svakako tad pobijediti.

19:32 Tuga u Kerumovom stožeru

"Ja ću ipak pričekati službene rezultate za čestitke. Mi prihvaćamo što god su građani odlučili, nema šoka, nema nevjerice. Bila je neobična situacija. Mislim da su ankete dosta usmjerile ovakav rezultat. Mi smo očekivali drugi krug, ali ovaj rezultat nije loš", rekao je Igor Stanišić, donedavni predsjednik Gradskog vijeća iz Kerumove stranke nakon objave izlaznih anketa. 

"Nisam razočaran, svi su bili protiv nas. Od 11 kandidata svih 10 su označili nas kao neprijatelje broj jedan", dodao je.

19:27 Iz Puljkovog stožera

19:26 Rada Borić za Index: Moglo bi se dogoditi da i u 1. krugu imamo gradonačelnika Zagreba

"Očekivali smo odlične rezultate, a ovo pokazuje da građani znaju da je promjena nužna. Bilo bi odlično da pobjedi u 1. krugu. mogli bismo početi pripreme za preuzeti grad.  Bilo bi povijesno da dobije u 1. krugu. U svim gradovima ćemo imati ljude u vijećima. Nadamo se da ćemo s drugim snagama pokazati da i u drugim gradovima može biti promjene. Moglo bi se dogoditi da i u 1. krugu imamo gradonačelnika Zagreba", kazala je Rada Borić za Index.

19:25 Atmosfera kod Škore

19:13 Benčić: Oslobodit ćemo Hrvatsku od korupcije

"Svejedno nam je tko će biti u drugom krugu. Zagrepčani su poručili da žele promjenu. Oslobodit ćemo Hrvatsku od korupcije", poručila je.

19:08 Vice Mihanović je drugi po anketama

Iz stožera ne žele komentirati ankete.

19:07 Tomašević: Jesam li spreman? Jesam!

Nakon objave rezultata prvih izlaznih anketa u stožeru je zavladalo slavlje. Tomašević je na upit novinara je li spreman biti gradonačelnik kazao: "Jesam!"

19:00 Stigli su rezultati izlaznih anketa

19:00 Sve pratite i na Facebook stranici Index Vijesti

...

Primajte na mail prijelomne vijesti čim se dogode. Pretplatite se na Index Newsletter.

Pročitajte više