Ansar al-Sunna opovrgava da je otetom marincu odrubljena glava

INTERNET stranica organizacije Ansar al-Sunna objavila je u nedjelju da je priopćenje u kojem je u subotu objavljeno da je američkom marincu nestalom u Iraku odrubljena glava, lažno.

"Priopćenje koje nam se pripisuje neutemeljeno je, iako smatramo da je ubojstvo tih bezbožnika žrtva prinesena Bogu. Sva naša priopćenja objavljena su na našoj Internet stranici, ne odgovaramo za ostala", rečeno je u poruci potpisanoj "Odjel za informiranje vojske Ansar Al-Sunna".

Dvije islamističke Internet stranice objavile su u subotu navečer priopćenje koje su pripisale skupini Ansar Al-Suna, bliskoj Al-Qaidi , u kojem se navodi da je Wassefu Aliju Hassounu, američkom marincu libanonskog podrijetla otetom krajem lipnja u Iraku, odrubljena glava.

Desetara prve brigade marinaca čija je postrojba smještene u Falluji, Alija Hassouna, muslimanske ispovijesti, smatralo se nestalim u Iraku od 21. lipnja.

Za otmicu je 27. lipnja na katarskoj satelitskoj tv postaji Al-Jazira odgovornost preuzela jedna oružana skupina, ali ne Ansar Al-Sunna.

U nedjelju je američka vojska potvrdila da nema vjerodostojna dokaza o odrubljivanju glave marincu, te da smatraju da je još uvijek na životu.

Pročitajte više