Masovni prosvjedi širom Njemačke zbog izbornog uspjeha ekstremne desnice

Foto: Twitter

NAKON što je postalo jasno da će ekstremno desna njemačka stranka AfD ući u parlament, prosvjednici su izašli na ulice širom Njemačke.

>> Merkel u problemima unatoč pobjedi, katastrofa socijaldemokrata, ekstremisti ušli u parlament


Ako ste nalazite na prosvjedu u Njemačkoj, slobodno nam pošaljite fotografije i snimke na desk@index.hr ili u inbox na Indexovoj Facebook stranici.

Podsjetimo, na danas održanim izborima u Njemačkoj ekstremno desna stranka AfD (Alternativa za Njemačku), koja se oštro protivi ulasku migranata u tu zemlju, osvojila je 13,5 posto glasova. Time su ušli u parlament i postali treća politička snaga u Njemačkoj

Kako javlja njemački Bild, antifašisti su se u velikom broju okupili pred sjedištem AfD-a u Koelnu nakon proglašenja rezultata izbora. Prosvjednici su izašli na ulice i u Frankfurtu, gdje prosvjeduju protiv izbornog uspjeha AfD-a. Masovni prosvjed odvija se i u glavnom njemačkom gradu Berlinu, gdje se mnoštvo ljudi okupilo na jednom od glavnih berlinskih trgova, Alexanderplatzu.

Kako javlja BBC, prosvjednici u Koelnu pale baklje i nose plakate kojima poručuju kako su "izbjeglice dobrodošle u Njemačku" i "Mržnja nije alternativa".

Pročitajte više