Anto Nobilo na ulici ošamario 15-godišnjaka

"DJECA su blokirala Zeleni val prosvjedujućiz zbog dječjeg igrališta koje im je obećalo poglavarstvo. Čak je i jedan policajac s njima igrao nogomet. I sve je bilo dobro dok se nije pojavio taekwondo majstor, Anto Nobilo, i iznerviran zatvorenom cestom, opalio šamar mom bratu", kazao nam je J. Z., brat ozlijeđenog dječaka.

Autom mu prešao preko noge?

J. Z. tvrdi da je Nobilo, nakon što je djetetu opalio šamar, sjeo u automobil i njime udario u kontejner za smeće ne bi li ga pomaknuo. Djeca su kontejnere postavila kako bi blokirala cestu. Pri tom je, kaže, njegovom bratu prešao preko noge, a umalo je i zgazio jednog od dječaka.

J. Z. je objasnio kako je njegov 15-godišnji brat trenutno u bolnici na pregledu dodajući da se malo i boji jer je prije tjedan dana imao potres mozga.

Otac 15-godišnjaka M. Z. potvrdio je da je Nobilo iznerviran zastojem prometa udario autom u kontejner i pritom zahvatio nogu njegovog djeteta. Navodno je, kaže, umalo zgazio još jednog dječaka. "Djeca su prijavila prosvjed zbog igrališta kod Botaničkog vrta koje im je grad obećao, a moj je sin objasnio Nobilu kako će se brzo maknuti s ceste i neka se malo strpi. No, ovaj je izgubio živce. Izašao je iz auta i ošamario ga", kazao je otac dječaka.

Nobilo: Djeca su krenula prema meni kontejnerima

Odvjetnik Nobilo priznao je da je ošamario jednog od dječaka, no kaže da je to napravio zato što su djeca nasrnula kontejnerima na njega: "Bio sam prvi u koloni i nisam mogao ni naprijed ni nazad. Htio sam maknuti jedan kontejner da mogu proći, ali je jedan mladić gurnuo kontejner prema meni", kazao je dodajući kako je jedva izbjegao udar kontejnera.

Uto su, kaže, i ostali krenuli prema njemu. "Ošamario sam prvog mladića, a tada su se ostali zaustavili. Sklonio sam kontejner i otišao", kazao je za Večernji Nobilo. Na pozive Index.hr-a Nobilo nije odgovorio.

Desetak maloljetnika na policiji

Jutrošnji incident potvrdila nam je i glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba, navodeći kako je skupina od 10-ak maloljetnika danas oko 11.15 sati na 10-ak minuta blokirala Zeleni val kod Žerjavićeve ulice.

"Neki susjedi su se pobunili zbog blokirane ulice te su pozvali policiju. Djeca su privedena na obradu u nadležnosti roditelja, a jedno je dijete tada prijavilo da ga je jedna osoba ošamarila", kazala je Ljuba dodajući kako ne može potvrditi kako je to učinio Anto Nobilo, kao ni to je li dječaku prešao preko noge.

Pročitajte više