Antunović o izlazu iz stanja u PPK "Valpovu"

ZAMJENICA predsjednika SDP-a Željka Antunović izjavila je danas u Osijeku kako će središnjica stranke predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu predložiti način izlaska iz stanja u PPK "Valpovu" d.d., a vijećnici SDP-a u Županijskoj skupštini i valpovačkom Gradskom vijeću.

Na konferenciji za novinare Antunović je ocijenila štetnim ugovor po kojem je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) ove godine otkupio 42 posto udjela te tvrtke od najvećega pojedinačnog dioničara Ive Brzice, jer ih je, kako drži, ponudio na prodaju po tržišno neprihvatljivim uvjetima, zbog čega se za te dionice "do sada nije javio nijedan ozbiljan kupac".

Ugovor je štetan i stoga što je zaposlenike, većinske vlasnike, isključio iz odlučivanja o sudbini tvrtke, blokirajući redovito poslovanje dok se ne završi privatizacija. To je presedan, jer su "Valpovo" odavno privatizirali u većinskom paketu mali dioničari, dodala je Antunović, ocijenivši kako je to još jedna manipulacija vlasničkim pravima malih dioničara.

"Zato će središnjica SDP-a premijeru Sanaderu predložiti da se dionice u vlasništvu HFP-a prodaju radnicima za 15 posto nominalne vrijednosti", istaknula je, dodavši kako premijera "drži jedino odgovornim za način izlaska iz toga procesa" te da je "jedini čovjek s autoritetom i snagom da donese takvu odluku".

"Ako taj prijedlog ne bude bio prihvaćen, naši će vijećnici predložiti da se u otkup tih dionica uključe Osječko-baranjska županija, grad Valpovo i radnici, jer grad i Županija žele pomoći oporavku i razvoju tvrtke", istaknula je.

Ustvrdila je kako će izostanak rješenja za sadašnje stanje "ugroziti i budućnost Valpova, radnika i njihovih obitelji".

Pročitajte više