ANTUNOVIĆ U MUENCHENU S MINISTRIMA OBRANE SLOVENIJE I NORVEŠKE

Hrvatska ministrica obrane Željka Antunović sastala se u subotu u Muenchenu, na marginama konferencije o sigurnosnoj politici, sa slovenskim ministrom obrane Antonom Grizoldom, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo obrane.

Tijekom razgovora, kaže se u priopćenju, ministrica Antunović je čestitala slovenskom ministru obrane na dobivenom pozivu za ulazak Slovenije u NATO, što pridnosi sigurnosti u čitavoj regiji, pa tako i u Hrvatskoj. Razgovaralo se i o predstojećem potpisivanju bilateralnih sporazuma između dviju zemalja u području obrane.

U sklopu bilateralnih susreta, ministrica obrane RH Željka Antunović sastala se i s norveškom ministricom obrane Kristi Krohn Devold, što je prvi susret na razini ministara obrane.

Razgovaralo se o potpori Norveške prigodom mogućeg ulaska RH u NATO, te o intenzivnoj bilateralnoj suradnji i izradi i potpisivanju bilateralnih sporazuma između RH i Kraljevine Norveške.

Tom prigodom je Antunović upoznala ministricu obrane Kraljevine Norveške s ključnim elementima reforme Oružanih snaga RH, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte više