Anzulović: Ministar Flego nas progoni

REKTOR Veleučilišta u Splitu Boris Anzulović odbacio je danas tvrdnje da to veleučilište ne radi zakonito.

Ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego nas progoni, govori na primjer da nemamo statut, a imamo ga. Uz to, rekao je Anzulović, zabranjuje upise studenata na Veleučilište iako na to nema pravo. U Ministarstvu kažu da imamo samo osam nastavnika, a imamo ih 260, rekao je Anzulović. Pritom je opetovao kako je Ministarstvo znanosti obmanulo Vladu i prikazalo netočne podatke o radu splitskog Veleučilišta.

Anzuloviće je to rekao odgovarajući na novinarski upit u tijeku predstavljenja istraživanja o lokalnoj samoupravi na splitskom Veleučilištu.

Komentirajući najavu ministra Gvozdena Flege o mogućim kadrovskim promjenama na splitskom Veleučilištu, odnosno o njegovoj smjeni, Anzulović je izjavio da se u Europi u zadnjih sto godina nije dogodilo da ministar smjenjuje rektora.

"Ministar takvim ponašanjem samo udaljuje Hrvatsku od Europe, a o odnosu Ministarstva, odnosno ministra Flege prema Veleučilištu u Splitu upravo danas smo poslali pisma na 400 univerzitetskih adresa po cijeloj Europi i upoznali ih s ovim slučajem", rekao je Anzulović.

Dodao je kako se ni u najmračnijim vremenima takve stvari nisu događale te da se ministar ponaša kao komesar.

Pročitajte više