Apple bi ovog vikenda mogao prodati i do četiri milijuna iPhonea 4S

TVRTKA Apple ovog bi vikenda mogla prodati i do 4 milijuna iPhone 4S uređaja, jer korisnici diljem svijeta žele posjedovati jedan od posljednjih proizvoda koji su razvijeni dok je Steve Jobs bio živ, piše Business Week.

Očekuje se kako će uređaj koji je od danas dostupan u SAD-u, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Japanu i Velikoj Britaniji, nadmašiti prošlogodišnje predstavljanje iPhonea 4, koji je u prvom vikendu prodan u 1,7 milijuna primjeraka.

Tijekom ovog mjeseca, uređaj će se moći kupiti u još 22 zemlje, uključujući Irsku, Italiju, Meksiko i Španjolsku, dok Apple nije objavio kada će se telefon moći kupiti u Kini. U Hrvatsku će doći krajem godine.

Za iPhone 4S predviđa se prodaja dva do tri milijuna uređaja, a Carl Howe iz Yankee grupacije optimistično predviđa i prodaju do čak četiri milijuna uređaja koji je dostupan kod tri najveća američka mobilna operatera.

Puštanjem iPhonea 4S u prodaju obilježen je kraj Appleove ere pod Jobsovim vodstvom, nakon što je vizionar preminuo poslije osmogodišnje bitke sa zloćudnom bolesti.

Najnoviji iPhone dobio je uglavnom pozitivne kritike za svoj sustav prepoznavanja glasa, brži procesor i poboljšanu kameru. Apple je objavio i novi iOS operativni sustav koji korisnici mogu preuzeti na svoj uređaj, a softver ima 200 novih značajki i servis za pohranu i sinkroniziranje fotografija, glazbe i dokumenata na ostale Apple uređaje.

Dionice Applea ovaj su tjedan skočile za više od deset posto, čemu je doprinijelo i nagađanje kako će novi iPhone postati hit.

Pročitajte više