Apple kupuje Twitter?

AMERIČKI računalni div Apple svoje medijsko carstvo uskoro bi mogao proširiti na megapopularni Twitter, internetsku stranicu za društveno povezivanje sličnu Facebooku, čija vrijednost iz tjedna u tjedan vrtoglavo raste. Već su prošle godine vlasnici Facebooka pokušali kupiti Twitter za 500 milijuna dolara, ali pokušaj preuzimanja nije bio uspješan.

Prema nekim izvorima, Apple je vlasnicima Twittera ponudio 700 milijuna američkih dolara, što mnogi analitičari nazivaju "nemoralnom ponudom koju je nemoguće odbiti". Iako su za Twitter navodno zainteresirani i Microsoft i Google, Apple je očito najjače zagrizao, te je spreman kompletnih 700 milijuna dolara platiti u gotovini! A sve to, navodno, zbog iPhonea.

Naime, Apple masno zarađuje na aplikacijama za iPhone pomoću korisnici preko svojih mobilnih telefona uređuju profil na Twitteru i ostavljaju poruke na tom servisu, pa je logično da su uočili prostor za dodatni profit, a neće im ni škoditi što bi se kupnjom Twittera istovremeno "otvorili" prema internetskoj zajednici, što dosad nije bila Appleova odlika.

P.V.
Screenshot: Twitter

Pročitajte više