Apple priznao pogrešku. Mogu vas prisluškivati na iPhoneu

Screenshot: YouTube/MacRumors

APPLE je priznao pogrešku unutar svog FaceTime softvera, zbog koje je omogućeno kratkotrajno prisluškivanje korisnika, čak i ako ne odgovori na upućeni poziv, javlja BBC. 

Kompanija je priopćila kako je smislila program koji će ispraviti tu grešku te da će ažuriranje biti omogućeno sljedećeg tjedna. Dok se ne ažurira FaceTime, onemogućena je mogućnost grupnih poziva preko te platforme.

Softver aktivira mikrofon

Pogreška unutar softvera pojavljuje se kada oba korisnika koriste FaceTime, a imaju verziju 12.1, ili noviju, Appleovog operativnog sustava iOS. Također se pojavljuje kod korisnika računala MAC ako ih se nazove s iPhone uređaja. 

Softver tijekom grupnog razgovora zna aktivirati mikrofon, čak i ako poziv nije prihvaćen. Mogućnost prisluškivanja završava kada se poziv automatski prekine nakon određenog broja pokušaje uspostave poziva.

Guverner New Yorka upozorio građane

Andrew Cuomo, guverner New Yorka, savjetovao je građane da "onemoguće pokretanje aplikacije FaceTime dok se ne ispravi pogreška",

"FaceTime bug je nečuveno kršenje privatnosti koje Njujorčane dovodi u opasnost. U New Yorku prava potrošača shvaćamo vrlo ozbiljno i duboko sam zabrinut zbog ove neodgovorne pogreške koja se može iskoristiti u beskrupulozne svrhe."

Pročitajte više