Arena Centar: Danas se više nećemo otvarati

Foto: Index

PREGLEDOM Arena Centra nije pronađena eksplozivna naprava, a policija nastavlja utvrđivati sve okolnosti vezane za taj događaj, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

"Dovršen je protueksplozijski pregled, on je bio negativan. Nastavljamo raditi na utvrđivanju svih okolnosti događaja", rekli su iz policije za Hinu.

Arena se danas više neće otvarati

Arena Centar oglasio se na Facebooku porukom kako se danas više neće otvarati. 

"Cijenjeni posjetitelji, zbog izvanrednih okolnosti danas, u petak 22.4.2022., Arena Centar ne radi. Hvala na razumijevanju", stoji u objavi.

 

 

Evakuiran cijeli šoping-centar, Protueksplozivni odjel sve pregledao 

Zbog anonimne dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Arena Centru na Laništu policija je poslijepodne iz predostrožnosti evakuirala građane iz trgovačkog centra.

Na teren su odmah izašli pripadnici Protueksplozijskog odjela PU zagrebačke, a zgrada trgovačkog centra, uključujući i podzemnu garažu, ispražnjena je. 

Tomašević: Treba pronaći i kazniti budalu

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ranije danas bio je na mjestu događaja te je rekao kako od policije očekuje, ako se utvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, da "tu budalu koja pleše po živcima građana Zagreba nakon potresa, pandemije i pada vojnog aviona nađe i kazni" kako se takve stvari više ne bi događale. 

Voditeljica marketinga Arena Centra Sanja Vladović rekla je kako su dobili anonimnu e-mail poruku u kojoj je pisalo da su u centru dvije bombe, pa su odmah pokrenuli sve sigurnosne procedure.

S obzirom na to da je petak popodne, procijenila je kako je u trgovačkom centru u trenutku dojave bilo oko 2000 ljudi. 

Pročitajte više