ASH zamjera premijeru što helikopterom obilazi mjesta nakon požara

Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH) pozdravlja uhićenje nekih od podmetača požara te pohvaljuje sve koji su hrabro i požrtvovno sudjelovali u njihovu gašenju.

ASH u današnjem priopćenju izražava ogorčenje što hrvatska Vlada o požarima nije raspravljala, donijela konkretne mjere, konkretne zadatke, funkcije te odredila koordinaciju na terenu, koju je više puta predsjednik Vlade kritizirao.

"Ukoliko je dolazilo do krive koordinacije na terenu, koju je predsjednik Vlade kritizirao, odgovornost treba snositi samo Vlada, koja je bila dužna tu koordinaciju na svojim sjednicama uskladiti", ističe ASH.

Svaka bitka, kako podsjeća, ima svoju strategiju, taktiku i način izvršavanja, a ne kasnije obilaziti poražene na terenu helikopterom.

"Zato zamjeramo premijeru što obilazi helikopterom mjesta nakon požara, jer ispada da ljetuje obilazeći požare. Trebao je obilaziti i koordinirati puno, puno ranije", ističe u priopćenju predsjednika ASH-a Zlatko Klarić.

Podsjeća kako je prošle godine ta stranka predlagala da se drugačijim preustrojem HV uvedu tzv. rangeri, koji će čuvati naše najveće nacionalno bogatstvo.

"Znamo da svi branitelji neće moći biti zaposleni, zato im obucimo drugu odoru, rasporedimo duž jadranske obale, pa će opet braniti Hrvatsku, ovaj put od požara, a time će im bit vraćeno i dostojanstvo i ponos, te osiguran posao", napominje ASH.

Pročitajte više