Ashdown: BiH i Hrvatska zajedno u EU

BOSNA i Hercegovina će biti članica Europske unije zajedno s Hrvatskom, ministri iz Zagreba i ministri iz Sarajeva radit će zajedno u Bruxellesu, izjavio je visoki međunarodni predstavnik Paddy Ashdown u intervjuu najnovijem broju "Katoličkog tjednika" čiji je izdavač Vrhbosanski nadbiskupski ordinarijat.

Po Ashdownovim riječima Sarajevo i Zagreb će u Bruxellesu otkriti da imaju zajedničke interese. "Imat će zajedničke stavove o gospodarskim pitanima jer gospodarstvo ove regije ima međusobne sličnosti te je u takvom okviru nezamislivo da dođe do međunacionalnog nasilja koje smo vidjeli prije deset godina", dodao je Ashown.

Ashdown je opetovano odbacio mogućnost priključenja Republike Srpske Srbiji. "Kad bi Srbija pokušala prisvojiti Republiku Srpsku taj pokušaj bi propao, a put Srbije prema Europi bio bi blokiran" rekao je Ashown komentirajući poruke političkih čelnika iz Beograda kako će eventualno odcjepljenje Kosova od Srbije i Crne Gore dovesti do daljnjih promjena granica u ovoj regiji, odnosno do priključenja republike Srpske Srbiji.


Pročitajte više