Asus uz strategiju poslovanja predstavio i Eee PC

NA KONFERENCIJI za novinare održanoj 25. siječnja u prostorima M SAN Grupe tvrtka ASUStek Computer Inc. predstavila je poslovnu strategiju za 2008. godinu te dugoočekivani, prvi takve vrste, prijenosnik Eee PC.

Prethodne uspjehe poslovanja tvrtke Asus te njene daljnje planove za 2008. godinu  predstavio je Luca Rossi, direktor Asusa za istočnu Europu. Kao najbrže rastući brend u Europi, Asus je u razdoblju od 2006. do 2007. godine zabilježio rast od 44%, ili 23 milijarde američkih dolara te stao na čvrsto peto mjesto po prodaji i proizvodnji prijenosnih računala u svijetu.

 

Eee PC je prijenosnik sa ekranom od 7 inča, S.S.D. (Solid State Drive) diskom kapaciteta 4 GB, 512 MB DDR2 memorije, te ugrađenom 0,3 MP kamerom i stereo zvučnicima. Na računalu je instaliran Linux sustav  i Open Office prilagođen za najosnovnije potrebe korisnika.

Posebnost ovog uređaja svakako su njegove dimenzije, masa koja iznosi 0,92 kilograma te brzi boot računala za što mu treba oko 15 sekundi. Kako je Eee PC namijenjen korisnicima mlađe i starije dobi, koji često nisu oprezni pri rukovanju tehnikom, ovo je računalo otporno na grubo korištenje.

Uređaj će se pojaviti u prodaji, kako navode u M SAN grupi, već početkom sljedećeg tjedna po cijeni od 2.399 kuna, a u ponudi će biti pet različitih boja - bijela, crvena, zelena, plava i roza.

V.M.

Pročitajte više