AUDIO Objavljen razgovor prometne policije: "Ima li na mostu radnika? Neka se maknu"

Screenshot: X

Most Francis Scott Key u američkom gradu Baltimoreu srušio se jučer rano ujutro nakon što je u njega udario teretni brod. Objavljena je snimka razgovora između policajaca zaduženih za promet na tom dijelu grada neposredno prije i odmah nakon tragičnog urušavanja. 

"Približava se brod koji ima problema s upravljanjem. Dok ne poprave problem, trebamo zaustaviti sav promet", čuje se kako govori prvi službenik. "Na južnoj ruti sam. Zaustavljamo promet. Vozili smo se tuda, stali pred mostom. Zaustavit ćemo sav promet", kazao je policajac na terenu. 

"Osiguraj da nikoga nema na mostu. Ako su tamo radnici, obavijesti upravitelja"

"Ima li na mostu radnika koji se bave popravcima? Da, zaustavi promet. Osiguraj da nikoga nema na mostu. Ako su tamo radnici, obavijesti upravitelja, kako bi privremeno napustili most", odgovorio mu je prvi službenik. "Kada stignu dodatne jedinice, odvest ću se na most. Zaustavili smo sav promet", odgovorio je policajac na terenu. 

 

"Cijeli most se srušio! Ponavljam, cijeli most se srušio", čuje se kako govori treći policajac. "Potvrđeno, srušio se most. Ne mogu na drugu stranu. Netko na drugoj strani mora zaustaviti promet", govori policajac na terenu nakon urušavanja mosta. 

Pročitajte više