Australac razbio jaje o glavu islamofobnom senatoru, potukli su se

Screenshot, Video: 7 News Sydney Facebook

AUSTRALSKI senator savezne države Queensland Fraser Anning za jučerašnji pokolj na Novom Zelandu je optužio muslimane.

Anning je osudio pokolj, no nakon toga je izjavio da napad ističe strah od muslimana koji raste u Australiji i na Novom Zelandu.

"Pravi razlog za krvoproliće na ulicama Novog Zelanda danas je imigracijski program koji je muslimanskim fanaticima dopustio da se dosele na Novi Zeland", rekao je 69-godišnji senator Anning u svom priopćenju.

Tinejdžer mu razbio jaje na glavi

Danas je Anning opet komentirao pokolj u Christchurchu, a na njegove riječi jedan tinejdžer je reagirao razbijanjem jajeta na senatorovoj glavi.

Aninng je pojašnjavao svoj jučerašnji komentar rekavši kako je jučer rekao da se radi o tragediji, ali i kako će u konačnici biti prihvaćeno da se takve stvari događaju kada ljude napadaju u njihovim... vjerojatno je htio reći domovima ili pak zemljama, ali tada mu je tinejdžer koji je stajao iza njega razbio jaje na glavi. 

Anning se okrenuo k njemu, pogledao ga i udario.

Udario ga je još jednom kada mu je tinejdžer uzvratio, a tada su dvojica muškaraca oborila tinejdžera na pod. 

Jedan od muškaraca ga je uhvatio oko vrata i počeo ga gušiti i govoriti o policiji, a drugi okupljeni su ga spriječili da s tim nastavi.

“Ti si zapravo nama bacio jaje u lice”, pojašnjavao je muškarac tinejdžeru i govorio da ne vjeruje da je to napravio.

Tinejdžer uhićen

Kako javlja 7 News Sydney, 17-godišnjak je uhićen i u međuvremenu pušten, a protiv njega je pokrenut postupak. 

U međuvremenu, premijer Scott Morrison je osudio izjave senatora Frasera Anninga. Cijeli događaj pogledajte na ovoj snimci:

 

Pročitajte više