Australci zabrinuti: Nakon Britt u Dubrovniku nestao Ken

NIJE dugo trebalo da priča o nestanku još jednog Australca u Hrvatskoj dospije u australske medije i ponovno tamošnje stanovništvo podsjeti na tragičan ishod potrage za Britt Lapthorne. Podsjetimo, jučer je objavljeno kako policija traga za 39-godišnjim Krunoslavom Kenom Medanićem koji je prije sedam godina doselio iz Sydneya u Cavtat gdje je zajedno sa bratom Stanislavom Stanleyjem Medanićem kupio renesansnu "Villu Kvaternik" iz 16. stoljeća koju su pretvorili u luksuzni hotel.

Medanićev brat njegov je nestanak policiji prijavio u nedjelju, pet dana nakon što ga je posljednji put vidio. Krunoslav je posljednji put viđen u utorak, 4. kolovoza oko 18.10 sati, na Jadranskoj magistrali, kod mjesta Mlini u Župi Dubrovačkoj. Nestali Australac hrvatskog podrijetla visok je i srednje tjelesne građe, smeđe kose i očiju. U trenutku kad je posljednji put viđen na leđima je nosio naprtnjaču, a bio je odjeven u majicu kratkih rukava, kratke hlače i tenisice. Intenzivna potraga za Medanićem, i na kopnu i na moru, je u tijeku.

"Brittino tijelo je pronađeno u obližnjoj uvali"

Australski mediji su odmah podsjetili kako je 18. rujna prošle godine u Dubrovniku nestala 21-godišnja Britt Lapthorne i kako je 6. listopada 2008. godine "njeno tijelo pronađeno u obližnjoj uvali" Boninovo. Smrt Britt Lapthorne još nije u potpunosti razjašnjena, a dok hrvatska policija tvrdi kako je sve bio nesretni slučaj, Australci su uvjereni da je djevojka ubijena.

8. rujna 2005. godine je na Pelješcu nestao 24-godišnji Australac Andrew John Modistach iz Adelaidea. Njegovo tijelo je pronađeno tek 27. ožujka 2007. godine na brdu Sveti Ilija. Pretpostavlja se da je nesretni mladić htio fotografirati krajolik, prilikom čega se zanio te je pao na stijene i poginuo.

Pročitajte više