Australskog učitelja vezali i prebili pa na njega naletio kamion, umro je

Foto: NSW Police Force

POLICIJA u Australiji istražuje smrt učitelja koji je bio vezan za stolicu, pretučen, a potom je umro nakon što ga je udario auto, javlja CNN.

Preminuli 43-godišnji Anthony Stott bio je učitelj u školi u Brisbaneu. Ovog ponedjeljka ujutro na cesti pokraj grada Cudger Creeka, južno od Brisbanea, udario ga je kamion. Kad su pripadnici policije došli na mjesto nesreće, pronašli su ga mrtvog.

Prije nego što je umro, muškarac i žena držali učitelja na svojoj farmi

Detektivi koji istražuju smrt nesretnog učitelja potom su istragom došli do 38-godišnje žene i 46-godišnjeg muškarca s kojima su razgovarali na njihovoj farmi. Pretražili su imanje te pronašli nekoliko predmeta, uključujući i nož u njihovom ribnjaku. Muškarca i ženu su potom uhitili pod sumnjom da su prisilno zatvorili učitelja.

U svojoj izjavi australska policija je rekla da su muškarac i žena zarobili 43-godišnjeg učitelja te ga vezali na stolicu na svojem imanju. I muškarcu i ženi je odbijena jamčevina te će izaći pred sud u ponedjeljak.

Policija istražuje kako je učitelj došao na farmu te kako se našao na cesti

U međuvremenu, policija moli sve koji imaju neke informacije da joj pomognu i daljnjem tijeku istrage.

Iz policije su također otkrili kako se Stott tek bio vratio s puta iz Perua. Vjeruje se da je u Sydney sletio prošlog tjedna te da je na aerodromu u Brisbaneu bio u nedjelju popodne.

Prema dosadašnjim informacijama koje ima policija, potom se odvezao na jug. Njegov auto pronašli su napušten u noći s nedjelje na ponedjeljak oko dva ujutro. A nekoliko sati kasnije, oko sedam ujutro, na drugoj cesti njega je udario kamion.

Nije jasno ni je li učitelj pobjegao ili otišao s farme

Policija vjeruje da ga je u tih pet sati uhićeni par zarobio, vezao i pretukao. No još uvijek nije jasno kako i zašto je završio na njihovoj farmi te je li i kako pobjegao odande.

U međuvremenu njegovi učenici tuguju te se prisjećaju Stotta kao “ljubaznog” i “zanimljivog” predavača.

Pročitajte više