Austrija: Veći odaziv birača nego u prvom krugu

DRUGI krug izbora za hrvatskog predsjednika na biračkim mjestima u Austriji protječe u nedjelju mirno i u ugodnom ozračju uz dvostruko veći odaziv birača nego u prvom krugu, saznaje se u Konzularnom odjelu hrvatskog Veleposlanstva u Beču.

Do 13 sati glasovalo je oko 1200 birača, a očekuje se da će do 19 sati najmanje još toliko izići na izbore, saznaje se u Konzularnom odjelu Veleposlanstva RH u Beču. Dodaje se da je odaziv birača dvostruko veći nego u prvom krugu, kada je do 13 sati glasovalo oko 500 birača.

Izborna mjesta otvorena su u 7 sati u 7 austrijskih gradova: Beču, Grazu, Klagenfurtu, Feldkirchu, Innsbrucku, Linzu i Salzburgu. Procjenjuje se da će zbog blizine velik broj hrvatskih državljana koji žive i rade u Austriji glasovati u domovini.

Austrijski elektronski mediji, kao i dnevni listovi, drugom krugu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj daju veliku pozornost, čak mnogo veću nego u prvom krugu. Proteklih dana, posebice u subotu i nedjelju, opširno izvješćuju o izborima, kandidatima i političkom okružju u RH.

Pročitajte više