Austrijanac iživciran narodnjacima Srbina ubio nožem

U SUBOTU navečer u austrijskom mjestu Strasshof 28-godišnji Austrijanac ubio je 18-godišnjeg Srbina s austrijskim državljanstvom Denisa A., a njegovog 27-godišnjeg brata teško ranio.

Kako pišu austrijski mediji, do sukoba između susjeda došlo je zato što su mladi Srbi preglasno slušali glazbu. Na stepenicama zgrade u kojoj su živjeli ubojica i žrtve prvo je došlo do verbalne prepirke.

Susjedi su pozvali policiju nakon što su se Srbi i ubojica glasno posvađali. No, kad je policija stigla bilo je prekasno.

Na mjestu događaja pronašli su mrtvo tijelo Denisa A. i teško ranjenog Dejana A. Treći brat zadobio je lakše ozljede po tijelu.

Revoltiran ponašanjem Srba i preglasnim slušanjem glazbe Austrijanac je uzeo mesarski nož s 20 centimetara dugom oštricom i njime ubo braću. Dejan A. prebačen je u bolnicu gdje su se liječnici borili za njegov život, koji sada više nije u opasnosti.

28-godišnji Gunther P. priveden je u policiju, gdje je kazao kako se radilo o samoobrani.

Kako je policiji kazao 16-godišnji brat žrtava, prenosi austrijski Standard, tijekom preprike Austrijanac je iznenada izvadio nož i ubo njime Denisa.

Dva brata željela su Denisa odvesti u ambulantu Hitne pomoći, a pomahnitali Austrijanac je tada i njih napao nožem. Nalaz autopsije preminulog 18-godišnjeg Srbina pokazao je da je umro od 5 uboda nožem.

Kako piše Jutarnji list, Srbi su navodno slušali balkanski turbofolk.

A.H.

Pročitajte više