Austrijski mediji o posjetu Pape Hrvatskoj

PRIDAVATI više senzibilnosti vrijednostima čovjeka, poruka je Svetoga Oca koji je u pastoralnom pohodu Hrvatskoj, pišu u subotu austrijski dnevni listovi "Der Standard", "Kurier" i "Salzburger nachrichten".

Mediji bilježe da je Papa, unatoč visokim temperaturama, služio misu u Dubrovniku na otvorenom gdje je proglasio Mariju Propetoga isusa Petković blaženom.

Naslov u "Kurieru" je "Misa pod najvećom podnevnom vrućinom". Tom prigodom je Sveti Otac pred više od 50 tisuća vjernika podsjetio na strahote balkanskog rata početkom 90-ih godina kada ja srpska soldateska razorila dijelove te srednjovjekovne utvrde grada.

Sveti Otac pozvao je na pomirbu, podsjetio je posebno na trpljenje žena u ratu ali ukazao i na važnu ulogu žene u društvu. U ubrzanom tempu života zaboravljaju se prave ljudske vrijednosti posebno u naše vrijeme i više nekog ikada u prošlosti treba ih sačuvati, treba se prisjećati nadarenosti ali i žrtava žena, naglasio je Sveti Otac u Dubrovniku, ističe "Salzburger Nachrichten". Na svom stotom pastoralnom pohodu papa Ivan Pavao II. zauzeo se za više senzibilnosti prema vrijednostima čovjeka bez obzira u kojim okolnostima se živi. Austrijski dnevni listovi i mediji naglašavaju da je Sveti Otac izrazio veliku potporu Hrvatskoj na putu za pristup u punopravno članstvo Europske unije.

Pročitajte više