Austrijski monstrum Josef Fritzl bi mogao umrijeti prije početka suđenja

AUSTRIJSKI monstrum Josef Fritzl bi mogao izbjeći ruci pravde i umrijeti prije početka suđenja. Naime, kako prenose austrijski mediji, sinoć je iz zatvora javljeno kako 73-godišnji Fritzl ima problema sa srcem i kako ga liječnici žele poslati na pretrage krvi.

"Uistinu izgleda loše. Izgubio je mnogo kilograma, a iz ćelije ne izlazi u strahu da će ga netko napasti. Pati", priopćeno je iz austrijskog zatvora u kojem je Fritzl smješten. Zatvorski čuvari su ispričali kako je "toliko slab da se jedva hrani".

Prije nešto više od dva tjedna zatvorski su čuvari medijima otkrili kako se Fritzl slomio te kako zatvorske noći provodi plačući. Iz zatvora je procurila i informacija o tome kako se 73-godišnji Fritzl nalazi u stanju duboke depresije te odbija izaći iz zatvorske ćelije tijekom svakodnevnog dozvoljenog izlaska u dvorište. Naime, zatvorenici svakog dana imaju pravo sat vremena provesti na svježem zraku te se u tom vremenu i rekreirati. Muči ga i nesanica.

"Kad je tek stigao u zatvor bio je arogantan i nije se nimalo kajao. Sad je u potpunosti slomljen. Noći provodi plačući i jako je smršavio - jednostavno nestaje. Unatoč svemu što se dogodilo, Fritzl želi vidjeti Elisabeth, djecu i svoju suprugu Rosemarie. Rekao je svojim odvjetnicima: 'Želim vidjeti obitelj kako bi im objasnio što se dogodilo i doznao kako su, jer sam zabrinut za njih.' Ironično je to što je čovjek, koji je svoju obitelj tako dugo držao u zatočeništvu, sad zabrinut za njih", rekao je tad jedan od zatvorskih čuvara.

Početak suđenja tek za dvije godine?

Austrijski mediji navode i kako bi se na početak suđenja moglo čekati i do dvije godine. Naime, trebaju se prikupiti svi dokazi i iskazi svjedoka, a Fritzlova 42-godišnja kći Elisabeth još uvijek nije spremna za ispitivanje. Također, policija mora ispitati i djecu koja su s Elisabeth bila zatočena u podrumu.

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo.

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više