Autom se zabio u kinesku ambasadu u San Franciscu. Policija ga ubila

Foto: Profimedia

OSOBA koja se vozilom zaletjela u kineski konzulat u San Franciscu je upucana i ubijena nakon konfrontacije s policijom u predvorju, priopćile su vlasti. Vozač se u 15:09 po lokalnom vremenu autom zabio u predvorje Generalnog konzulata Narodne Republike Kine, koji obrađuje vize, potvrdila je narednica Kathryn Winters, glasnogovornica policije San Francisca.

Winters je dodala kako su se policajci suočili s vozačem nekoliko minuta nakon nesreće, upucavši ga, piše CNN. Vozač je prevezen u lokalnu bolnicu gdje je proglašen mrtvim. Nije jasno koliko je ljudi bilo u konzulatu kada se incident dogodio, ali Winters je kazala kako se čini da nitko drugi nije ozlijeđen.

Na sinoćnjoj konferenciji za novinare, Winters je odbila reći zašto je policija otvorila vatru ili je li ubijena osoba bila naoružana. Također nije željela komentirati je li udar automobila u zgradu bio namjeran niti je dala bilo kakve druge informacije o osobi ili incidentu.

Ne zna se tko će voditi istragu

Glasnogovornik Generalnog konzulata Kine u San Franciscu priopćio je da je nesreća prouzročila "ozbiljnu štetu" na zgradi i dovela ljude u "ozbiljnu prijetnju" od ozljeđivanja ili smrti. U priopćenju je naveo da konzulat "snažno osuđuje" incident i poziva na "brzo provođenje istrage i ozbiljno postupanje u skladu sa zakonom".

Policija San Francisca potvrdila je da njeni djelatnici i dužnosnici američkog State Departmenta surađuju s kineskim konzulatom. Winters je naglasila da vlasti rade na utvrđivanju agencije koja će voditi istragu o incidentu.

"Ovo je jedinstvena istraga jer se incident dogodio u predvorju kineskog konzulata, tako da postoji niz agencija i jurisdikcija koje su uključene, tako da je ovo daleko od normalne pucnjave", zaključila je. 
 

Pročitajte više