Autom se zabio u policijsko vozilo u Istri i pobjegao. Auto kasnije pronađen u potoku

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

POLICIJSKI službenik je sinoć oko 21:35 kod naselja Sv. Ivan na području Buzeta tijekom kontrole prometa uočio automobil na koji je bila postavljena nepripadajuća registracijska oznaka. Policija je svjetlosnim i zvučnim znakovima naredila vozaču navedenog automobila da se zaustavi, ali se on oglušio. 

Povećao je brzinu i nastavio vožnju sve do naselja Sv. Ivan, gdje se zaustavio na suženom dijelu ceste. Policajac je izašao iz vozila kako bi obavio kontrolu vozača, no vozač je tada krenuo automobilom prema njemu te je policajac ušao u službeno vozilo kako bi izbjegao nalet automobila. 

Potraga je u tijeku

Nepoznati vozač tada je automobilom udario u službeno vozilo, izgurao ga i udaljio se s mjesta događaja. Policijski službenik u događaju nije ozlijeđen. Policija je nakon toga započela potragu za počiniteljem te su nedaleko od mjesta događaja pronašli automobil u potoku.

Iz Policijske uprave istarske tvrde da je vozač zbog neprilagođene brzine sletio u zavoju s ceste, a nakon toga je pješice napustio mjesto nesreće. Policajci su obavili očevid i u tijeku je potraga za počiniteljem koji je udario u policijsko vozilo i nakon toga pobjegao s mjesta događaja.

Pročitajte više