Avenija Marina Držića u Zagrebu jučer je otvorena za promet

Foto: Grad Zagreb

JUČER u kasnijim popodnevnim satima dovršena je obnova te je za promet otvorena Avenija Marina Držića, na dijelu od Ulice Milke Trnine do Ulice grada Vukovara, u smjeru sjevera.

Kako su izvijestili iz Grada, sanacija kolnika trajala je manje od jednoga tjedna, a obuhvatila je zamjenu asfalta ukupne površine 13 tisuća četvornih metara te cjelokupnu obnovu horizontalne i vertikalne signalizacije.

Uspostavljen je i uobičajeni režim linije javnog prijevoza.

Nešto kasnije otvoren je i zapadni dio kolnika Svačićevog trga te Ulice Eugena Kumičića, na dijelu od ulica Jurja Žerjavića do Mihanovićeve.

"Time su završeni veći ljetni zahvati u centru grada i na prometno opterećenijim koridorima koji dovode do gradskog središta, a nastavljaju se na drugim lokacijama", poručuju iz Grada Zagreba.

Do 2. rujna radovi

Zbog radova, zapadni dio kolnika Ulice Savezne Republike Njemačke, na dijelu od Avenije Dubrovnik do Vatikanske ulice, do 2. rujna u ranim jutarnjim satima bit će zatvoren za sav promet.

Obilazno će se prometovati Avenijom Dubrovnik, zatim Sarajevskom cestom, Vatikanskom ulicom, Ulicom Savezne Republike Njemačke, Avenijom Dubrovnik te Avenijom Većeslava Holjevca do Ulice Savezne Republike Njemačke.

Na dionici dužoj od kilometra i površine 12.500 četvornih metara intenzivno će se raditi do kraja tjedna.

Radovi utječu i na autobuse linija 109, 166, 219, 220, 229 i 241 koji će do završetka radova prometovati izmijenjenim trasama.

Pročitajte više