Axel Springer kupuje Politico za više od milijardu dolara

Foto: Axel Springer

AXEL SPRINGER, njemački medijski konglomerat, pristao je kupiti franšizu Politico iz Washingtona za više od milijardu dolara.

Politicov blizanac za tehnoloških vijesti Protocol također je uključen u posao koji je najavljen u četvrtak ujutro.

Axel Springer i Politico već surađuju na zajedničkom poslovnom pothvatu u Europi. Nadovezujući se na tu suradnju, dvije strane počele su ozbiljno razgovarati o dogovoru početkom ovog ljeta. Wall Street Journal otkrio je tijekom kolovoza da se vode pregovori, piše CNN.

Politico ima više od 500 novinara, ostaju isti urednici

U Politicovim poslovnih operacijama u Sjevernoj Americi, zajedničkom projektu u Europi i Protokolu zaposleno je više od 500 novinara. Politicov sadašnji vlasnik, Robert Allbritton, rekao je da se odlučio na prodaju jer je postajalo sve jasnije da bi odgovornost za rast poslovanja na globalnoj razini, bolje služenje publici i stvaranje više mogućnosti za zaposlenike mogla bolje nositi veća kompanija sa značajnim globalnim tragom i ambicijama nego što bi to mogao on kao vlasnik obiteljskog poduzeća.

Allbritton će ostati izdavač Politica i Protocola. Uredničke i menadžerske ekipe Politica u SAD-u, Politico Europe i Protocola ostat će na svojim mjestima, naglasio je Axel Springer, djelujući odvojeno od drugih Springerovih brendova poput Insidera i Morning Brewa.

Uzburkano tržišta digitalnih sadržaja

Brojka od milijardu dolara, koju je potvrdila osoba uključena u dogovor, najnoviji je znak uzburkanog tržišta digitalnih sadržaja. News portal The Hill prodan je Nexstar Media Groupu prošli tjedan.

Axel Springer je rekao kako očekuje da će sporazum stupiti na snagu do kraja godine, prenosi CNN.

Pročitajte više