Bačena eksplozivna naprava pred kuću segetskog načelnika

U DVORIŠTE obiteljske kuće vlasnika V. Z. u Ulici hrvatskih žrtava u Segetu Donjem kod Trogira noćas je oko 2,05 sati nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu od detonacije koje su oštećeni automobil marke "mercedes" u vlasništvu segetske općine te betonska podloga dvorišta, no nitko nije ozlijeđen, izvijestio je načelnik Ureda načelnika splitskodalmatinske Policijske uprave Nino Ćurić.

Riječ je, kako se doznaje, o općinskom načelniku Vinku Zulimu koji je to i potvrdio.

Dvadesetak minuta nakon eksplozije na mjesto događaja stigli su policijski službenici koje je, kako navodi policija, vlasnik kuće vrijeđao i omalovažavao, pa će za to biti prekršajno prijavljen kao i za napad na fotografa "Jutarnjeg lista" Sinišu Russa.

Zulim ga je, po Russovoj prijavi, što je potvrdila i policija, ujutro napao dok je izvan dvorišta pokušao snimiti mjesto događaja. Uhvativši ga rukama za ramena, vikao je da mu da fotoaparat i izvadi film, doznaje se od Ćurića. Kako je Russo to odbio i pokušao se otrgnuti, Zulim je uhvatio aparat te njime udario nekoliko puta po svojem koljenu i oštetio ga. Russo je protiv Zulima podnio kaznenu prijavu zbog oštećenja stvari.

Načelnik je verbalno napao i snimatelja HRT-a, doznaje se od Ćurića, a daljnji sukob i remećenje javnog reda i mira tijelima su zapriječili policajci koji su mu zapovjedili da se udalji, što je Zulim poslušao i ušao u kuću.

Vinko Zulim izjavio je kako je on i njegova obitelj šokirana noćašnjim, kako je rekao, terorističkim i podmuklim činom."Ipak, čvrsto vjerujem u tijela pravne države i hrvatsku policiju od koje očekujem da će pronaći počinitelje toga gnusnog djela", poručio je Zulim.

Zanijekao je da je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, naglasivši kako je s njima dobro surađivao i bio im na raspologanju tijekom očevida. "Rastali smo se u prijateljskom ozračju i volio bih znati koga sam ja to vrijeđao", kazao je Zulim, izrazivši sumnju kako je možda nekomu stalo na taj način skrenuti pozornost na drugu stranu. "Sramotno je i nije u redu da se više pozornosti i važnosti pripisuje tomu nego pokušaju ubojstva mene i moje obitelji", rekao je Zulim.

Što se tiče napada na fotografa "Jutarnjeg lista", ustvrdio je kako je reagirao kad su ga djelatnici kriminalističke policije, koji su obavljali očevid, upozorili da jedan fotograf snima skriven i bez dopuštenja. Želio ga je, kaže, samo upozoriti da to nije civiliziran način, jer, kako je ustvrdio, "svi koji su tražili dobili su dopuštenje za snimanje i izjavu".

Na upit pretpostavlja li tko bi to mogao učiniti i zašto, Zulim je odgovorio kako nema naznake tko bi mogao biti počinitelj, ali da je uvjeren kako to nema veze s politikom. "Vjerujem da bi to, možda, moglo biti povezano s mojim poslovnim, gospodarskim, odnosima", zaključio je.

Vinko Zulim, član HDZ-a, načelnik je segetske općine od osnutka u početku 90.-ih. U zadnje je vrijeme predmet više novinskih napisa u kojima ga se proziva za gospodarski kriminal vezan uz poslovanje segetskoga turističkog poduzeća" Apartmani Medena".

Pročitajte više