Bahati HDZ-ovac iz Splita koji tjera ljude iz Hrvatske mogao bi biti u sukobu interesa

Foto: Hina, Facebook

ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA, splitski gradonačelnik, neće poduzimati nikakve sankcije protiv svog savjetnika Krešimira Budiše koji je komentirao objavu nautičara koji je naveo razloge zbog kojih napušta Hrvatsku. Budiša je poručio da je njemu i takvima "široko polje".

"Budiša je komentirao, ima pravo na svoje mišljenje. Radi svoj posao i ima moje povjerenje", kazao nam je Opara.

Iskoristili smo priliku i upitali gradonačelnika Oparu o prezentaciji Ursus busa poljskog proizvođača na splitskoj Rivi koji dan prije prvog kruga izbora u svibnju. Budišina tvrtka UHY savjetovanja se, naime, na prezentaciji pojavila kao partner poljskog proizvođača.  

"Promet je imao prezentaciju, netko je imao prezentaciju, Budiša me doveo tamo, rekao mi je da dođem", sjetio se Opara.

Savjetnik gradonačelnika hvalio električne autobuse partnera iz Poljske

Prema podacima u sudskom registru, Budiša je 28. veljače, dakle, nepuna tri mjeseca prije prezentacije Ursus busa na splitskoj Rivi, izbrisan kao član društva ovlašten za zastupanje. Umjesto njega postavljen je Boris Pekić, no Budiša se i dalje navodi kao osnivač društva.

Zanimljivo je svakako da su mediji dobili priopćenje o prezentaciji električnog autobusa na memorandumu UHY savjetovanja.

Na prezentaciji je bilo govora o tome da se u Splitu otvori pogon za proizvodnju električnih autobusa, a direktor Prometa Tomislav Vojnović hvalio je performanse autobusa dok je, sada već bivši šef za komunalu Grada Splita, Špiro Cokarić naveo kako Grad Split planira nabavku novih autobusa. Budiša je, pak, kazao kako se 30 posto troškova gradskog prijevoznika Prometa odnosi na troškove za gorivo koje električnim autobusima ne treba pa se investicija može isplatiti u roku od šest godina.

Opara ne smatra da je Budiša u sukobu interesa s električnim autobusima

Ni Opari, a ni Budiši ništa tu sporno nije.

Budiša nam je kazao da UHY savjetovanje kao hrvatsko-poljska firma radi na dovođenju poljskih investitora u Hrvatsku, a Opara da Split nema liniju za nabavku električnih autobusa, niti potrebnu infrastrukturu. Smatra da njegov savjetnik nije u sukobu interesa i da će svakako biti raspisan natječaj za nabavku autobusa.

Pitali smo što ga ako pobjedi upravo poljska firma, partner njegovog savjetnika.

"O tome ćemo kada i ako dođe vrijeme", kazao nam je Opara.

 

 

Pročitajte više