Baka s Floride optužena za ubojstvo. U manje od godinu dana umrlo joj dvoje unučadi

Foto: Hardee County Police

Baka na Floridi optužena je za ubojstvo iz nehaja zbog smrti svoje 7-mjesečne unuke u vrućem automobilu, manje od godinu dana nakon što se njezin drugi unuk utopio u jezercu dok je drijemala. Tracey Nix (65) čuvala je svoju sedmomjesečnu unuku Uriel Schock 1. studenog, kada je beba pronađena mrtva na stražnjem sjedalu njezina auta, piše New York Post.

Lexus iz 2019. bio je parkiran sa svim zatvorenim prozorima ispred Nixine kuće u gradiću Wauchulu, gdje su temperature tog jesenskog dana skočile do 30 stupnjeva. U kući je Nix, bivša ravnateljica škole, razgovarala sa svojim psom i vježbala klavir.

Kad ju je policija kasnije ispitala, baka je rekla da je jednostavno zaboravila na svoju unuku nakon što se vratila kući s ručka s prijateljima. Tek kad je stigao jedan od drugih njenih unuka, kaže, palo joj je na pamet da je beba Uriel cijelo poslijepodne bila u SUV-u. Bakin suprug Nun Ney Nix pronašao je bebu koja nije reagirala na stražnjem sjedalu i pokušao je oživiti, ali bilo je prekasno.

Drugi unuk se utopio

Djevojčica je umrla 11 mjeseci nakon što se njezin 16-mjesečni brat Ezra utopio u jezeru dok ga je čuvala ista baka. Dogodilo se to tri dana prije Božića 2021. godine, a Nix je navodno zadrijemala na kauču. Kad se probudila i nije mogla pronaći svog malog unuka, pozvala je muža u pomoć.

Ezra je kasnije otkriven kako beživotno leži u jezeru ispred kuće svoje bake. Nakon što je primila poziv u vezi sa svojim sinom, majka djece Kaila Nix odjurila je do majčine kuće i doživjela frontalni sudar dok je bila šest mjeseci trudna s Uriel.

"Aktivirali su mi se svi zračni jastuci, ne sjećam se kako sam izašla, ali izašla sam i počela trčati do kuće svojih roditelja bez cipela. To je bio moj očajnički pokušaj da dođem do svog sina", rekla je Kaila.

"Nismo vjerovali baki"

Kaila i njezin partner Drew Shock rekli su da nakon smrti sina utapanjem uopće nisu vjerovali Tracey i da nikada ne bi pustili svoje najstarije dijete, staro 4 godine, da ode u njezinu kuću. "Bili smo tjeskobni, ali voljela sam svoju majku i željela sam je u svom životu na neki način pa sam u tom trenutku mislila da joj mogu dati drugu priliku", rekla je Kaila Nix.

Kaila Nix rekla je da je 22. studenoga ostavila kćer majci na brigu jer je poznavala ljude s kojima je išla na ručak i vjerovala im je. U roku od nekoliko sati policajac iz ureda šerifa okruga Hardee pojavio se u njezinoj kući i rekao joj da je njezino dijete mrtvo.

Odvjetnik Tracey's Nix William Fletcher opisao je smrt Uriel u vrućem automobilu kao očitu nesreću i dodao da je baka bila potpuno shrvana smrću svoje dvoje unučadi. 65-godišnjakinja bi sada mogla dobiti kaznu između 12 i 30 godina zatvora ako bude proglašena krivom za teško ubojstvo iz nehaja.

"Ako ću biti objektivna, ona mora ići u zatvor", rekla je Kaila Nix. "Kao njezinu kćer ubija me to reći. Kao njihova majka to zahtijevam. Borit ću se za njih."

Pročitajte više