Bakrani morali ostati u kućama: Prekoračena kritična razina sumporovog dioksida

JUČER u poslijepodnevnim satima gradonačelnik Bakra odredio je za cijelo područje grada posebne mjere zaštite zdravlja i okoliša te preporučio da mala djeca, stariji, kronični bolesnici, osjetljive i osobe slabijeg zdravlja ne izlaze na ulicu.

Klarića su oko 14 sati iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije upozorili o izmjerenoj razini sumporovog dioksida, koja je bila veća od dozvoljenog. Upozorio je kako često imaju problema s održavanjem mjerne stanice u Krasici, za koju je odgovorna Ina. I Ina je za Novi list potvrdila kako je došlo do kvara na procesnoj peći.

"Nepovoljni vremenski uvjeti poput male brzine i južni smjer vjetra pridonijeli su zadržavanju visokih koncentracija SO2 iznad područja Grada Bakra. Na preostale tri imisijske mjerne postaje Paveki, Vrh Martinšćice i Krasica nije zabilježena pojava porasta koncentracija SO2. U tijeku su aktivnosti pokretanja Claus postrojenja čime će se znatno poboljšati kvaliteta zraka, a sve nadležne službe su obaviještene", stoji u Ininom priopćenju.

Pročitajte više