Baldasar: Izjava predsjednice je čudna, kakvi orjunaši, to su huligani na rubu terorizma!

Foto: FaH

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar zgrožen je jučerašnjim izgredom tijekom utakmice Hrvatske i Češke na stadionu u St. Etienneu.

"Sramota. Možemo mi imati protiv Šukera, Mamića, ali nacionalna reprezentacija predstavlja naciju, državu, svih nas. Tko god ide raditi na ovaj način, taj radi protiv zdravog razuma, naroda i nacije. Znaju se legalni načini. Tužba, žalbe i druge stvari, ali ne ovo", smatra splitski gradonačelnik. 

Kako se Francuzima moglo ovo dogoditi?

Smatra da se u prvom redu radi o propustu francuskih snaga sigurnosti.

"Nivo sigurnosti u Francuskoj je začuđujući. Je li moguće da se Francuzima moglo unijeti dvadesetak baklji i topovskih udara? Kako je to moguće? Ovo je propust francuskih sigurnosnih službi. Kako su unijeli pirotehniku na stadion? Mogli su tako unijeti i oružje", kaže Baldasar.

O Kolindi i orjunašima: Vrlo čudna izjava

Začudila ga je i izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da su orjunaši krivi za incident.

"Vrlo čudna izjava. Kakvo orjunaštvo? Radi se o huliganima na rubu terorizma koji imaju čudne ideje kako se boriti protiv HNS-a, Šukera i Mamića. To su nogometni huligani. Na Zapadu je to definirano i vrlo se strogo kažnjavaju. Ne treba sada politizirati", drži. 

Slaže se da Kolindina poruka unosi nove podjele u društvo.

"Dodatno raspirivanje političkih strasti je nepotrebno. To su huligani koji trebaju biti vrlo strogo kažnjeni. Predsjednica zna dati neke čudne izjave, morala bi malo pripaziti. Ipak je predsjednica", kaže Baldasar. 

Pročitajte više