Baldasar se prvo posvađao s Kerumom pa onda odlučio zaštititi pješake

Foto: Index

SVAĐA između splitskog gradonačelnika Ive Baldasara i njegovog prethodnika Željka Keruma blagotvorno je djelovala po pitanju sigurnosti pješaka, a i ostalih sudionika u prometu. Naime, nakon što ga je Kerum optužio da mu je vijećnike kupio kafićima, Baldasar je uzvratio da je on najlošiji gradonačelnik te odlučio postaviti stupiće pred Kerumov hotel Corner. 

Nedozvoljeno i opasno

Banovina nam je odgovorila zbog čega su stavljeni stupići.

"Obzirom da već određeno vrijeme veća skupina vozila, osobnih, ali i teretnih, kontinuirano parkira na predmetnom pješačkom nogostupu ili s njega odlazi u samoj zoni križanja s Mažuranićevom ulicom i Ulicom Domovinskog rata, što je nedozvoljena i opasna radnja u prometu, Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo, izdao je nalog za postavljanje stupića radi zaštite pješaka i sprječavanja prometnih nezgoda", stoji u odgovoru kojeg potpisuje Damir Babić, voditelj Odsjeka za komunalne poslove.

Određeno vrijeme

Ključno je u odgovoru "određeno vrijeme". Baldasar je na čelu Splita već dvije i pol godine i cijelo to vrijeme prostor pred Kerumovim hotelom služi kao parking, a Kerum je početkom godine i snimljen kako svojim Mercedesom juriša preko dva pješačka prijelaza, što odgovara onome što su zaključili u Banovini.

Pitanje je samo kada bi stupići bili stavljeni da se Baldasar i Kerum nisu posvađali. Dok mu je čuvao presudne ruke u Gradskom vijeću, Kerum je mogao slobodno i parkirati pred hotelom. Sada više neće moći.

Pročitajte više