Baldasar solidaran s taksistima koji štrajkaju: "Uber krši propise RH"

Foto: FAH, 123rf

SPLITSKI taksisti danas štrajkaju protiv Ubera, a podršku im je dao i gradonačelnik Ivo Baldasar koji, kako smo već pisali, razmišlja i o sudskoj tužbi, samo što još nije našao zakonsku osnovu na koju bi se uhvatio.

"Podržavam današnji dvosatni štrajk taksista. Kao što je već poznato, izrazio sam zabrinutost dolaska Ubera u Split jer pojedinci koji rade preko Uber platforme rade protupravno te krše propise RH, što je potvrđeno i od nekoliko ministarstava. Svojim mišljenjem štitim interese svojih sugrađana koji se bave taksi djelatnošću i koji su u nepravednijem položaja od vozača Ubera koji ne trebaju imati i po nekoliko licenci kako bi se bavili istim poslom, kao i splitski taksisti. Naglašavam također da poštujem prijedlog Europske komisije koja se zalaže za slobodan rad Ubera, no nažalost svakako nije u nadležnosti Grada da regulira taj problem", napisao je Baldasar iza podneva na svojoj slabo posjećenoj Facebook stranici.

U sat vremena objavu mu je "lajkalo" troje ljudi. 

Na rubu...

Splitski taksisti bune se protiv nereda na svom tržištu, ilegalaca koje prijavljuju, ali bez nekog konkretnog uspjeha. Žale se kako Uber papreno naplaćuje, a vozači ga koriste da "otmu" turiste koje onda "na crno" vozaju dok god borave u Splitu. Žale se i na gradsku vlast koja izdaje previše dozvola, a mjesta, čak i onog fizičkog na taksi stajalištima, naprosto nema. Situacija je na rubu kontrole, ima i fizičkih obračuna, splitski taksisti strahuju od daljnje eskalacije sukoba...

 

 

Pročitajte više