Banac: Najvažnije je hoće li se stranke koalicije ujediniti u "frontu perspektive"

GOVOREĆI u Daruvaru na trećoj sjednici Središnjeg odbora Liberalne stranke (LS), predsjednik te stranke Ivo Banac istaknuo je danas kako je najvažnije hoće li se stranke dosadašnje koalicije lijevog centra ujediniti u "frontu perspektive jer je alternativa koju predstavlja HDZ "fronta beznađa".

Banac je ocijenio kako je šteta što pregovori stranaka koalicije još nisu dovršeni, no izrazio je nadu da će biti uspješni.

LS ne skriva da pregovara sa SDP-om i HNS-om, rekao je Banac dodajući da će njegova stranka - ako pregovori ne uspiju - ići na izbore samostalno kako bi sačuvala liberalizam u Hrvatskoj.

Bez liberalnih snaga, rekao je Banac, nije moguće suprotstaviti se HDZ-u, stranci "nacionalnog dogmatizma, represije i izolacije".

Banac je prozvao i predsjednika HSLS-a Dražena Budišu zbog "razaranja liberalne ideje".

Članove stranke pozvao je na osnutak novih ogranaka, te je najavio ogranke LS-a u Gorskom kotaru i ostalim krajevima Hrvatske.

Istaknuo je kako je LS borac protiv šovinizma, za prava manjina, bujanje raznolikosti i europske standarde.

Kandidat LS-a za zastupnike češke i slovačke nacionalne manjine u Saboru - Velimir Lalić iz Daruvara istaknuo je da će se kao Čeh zauzimati za dvostruko pravo glasa nacionalnih manjina kao primjer pozitivne diskriminacije.

Pročitajte više