Banda pljačkaša iza rešetaka: 14 lopova počinilo 10 krađa u Gospiću

BANDA u kojoj je bilo 14 lopova u razdoblju od 25. veljače 2008. godine do 5. kolovoza 2009. godine počinili su sedam teških krađa i tri obične krađe na području Gospića, priopćila je Policijska uprava ličko-senjska.

Pljačkašku organizaciju su činile tri punoljetne osobe, šest mlađih punoljetnika te pet maloljetnika koji su krađe počinili u Srednjoj strukovnoj školi, Veleučilištu Nikole Tesle, Osnovnoj školi dr. Jure Turić, Nogometnom klubu Gospić, Teniskom klubu Lika, Crvenom križu, Croatia osiguranju i poduzeću Mataš. Sve krađe počinjene su na području grada Gospića.

Mlađi punoljetnik počinio sedam kaznenih djela

Tijekom svojih pohoda lopovi su odnijeli prijenosno računalo, DVD player, televizor, digitalnu vagu, motornu kosilicu, pumpu za vodu, motornu pilu, sportsku opremu, električne instalacijske kablove, loživo ulje i razni alat.

Među pljačkašima bilo je 11 osoba sa područja Gospića te po jedna osoba iz Saborskog, Velike Gorice i Pleternice. Jedan od mlađih punoljetnika sudjelovao je u čak sedam kaznenih dijela. Policajci će podnijeti kaznene prijave i protiv još četiri osobe koje su od članova bande kupovale ukradene stvari. 

Pročitajte više