Bandić firmi svog vozača dao 51 kućicu na Trgu po smiješnoj cijeni

Foto: Davor Puklavec/Dalibor Urukalovic/Sanjin Strukic/Pixsell

VIŠESTRUKI Uskokov optuženik i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dodijelio je 51 kućicu na glavnom zagrebačkom trgu firmi svog vozača.

Ovih se dana, naime, u Zagrebu održava manifestacija povodom Martinja, nazvana "Martin je u Zagrebu", na kojoj se predstavljaju vinari.

51 kućica firmi Bandićevog dugogodišnjeg vozača za smiješan iznos

Bandić je čak 51 drvenu kućicu na Trgu bana Jelačića, za tu manifestaciju koja traje od 9. do 15. studenog, dao tvrtki Eko sajam j.d.o.o. čiji je direktor Zdravko Krajina, dugogodišnji vozač Milana Bandića. Zaključak kojim se njegovom vozaču dodjeljuju kućice i četiri ugostiteljska stola potpisao je sam Bandić 28. listopada.

Cijena za 51 kućicu i četiri stola na zagrebačkom glavnom trgu? 10.500 kuna. 

"Društvu EKO SAJAM j.d.o.o., Samobor, Jezerska 7, za postavljanje 50 drvenih trgovačkih kućica, od toga 20 kućica veličine 2,80x2,40 m, a 30 kućica veličine 2,50x1,80 m, jedne ugostiteljske kućice veličine 2,80x2,40 m i 4 ugostiteljska stola veličine 1,00x1,00 m, na lokaciji Trg bana Josipa Jelačića, u vremenu od 09. do 15. studenog 2019., u svrhu edukativno izložbeno promotivno prodajne manifestacije pod nazivom 'Martin je u Zagrebu'. Za korištenje lokacije određena je ukupna naknada u iznosu od 10.500,00 kuna", navodi se u Bandićevoj odluci.

Nije teško uočiti da se, najblaže moguće rečeno, ne radi o primjerenoj tržišnoj cijeni za 51 kućicu na najelitnijoj lokaciji u Zagrebu koja privlači golem broj Zagrepčana i turista.

Vozač koji je promijenio iskaz na sudu o vožnji službenog auta na svinjokolju Bandićeve sestre

Bandićevog vozača javnost je prvi put upoznala kada su ga prije godinu dana kamere uhvatile kako na crvenom skreće preko dvije pune crte u Vukovarskoj ulici. Bandić je tada rekao da "ako je to točno, vozač više neće raditi taj posao", no Krajina je ostao na funkciji vozača u Gradu, a iz Bandićevog ureda su tada tvrdili da više ne vozi Bandića. 

Javnost je za Krajinu ponovno čula na suđenju Milanu Bandiću u aferi Agram. Bandićev vozač je kao svjedok na tom suđenju promijenio iskaz.

Naime, prvo je priznao da je službenim automobilom Grada mesara Veljka Horvata i ugostitelja Josipa Katića vozio na svinjokolju Bandićeve sestre u Grude, da bi krajem rujna tvrdio da ih je povezao samo usput. 

Bandić je, dakle, svom dugogodišnjem vozaču Krajini, koji je u korist Bandića promijenio iskaz na sudu, na tjedan dana dao 51 kućicu i četiri stola na glavnom zagrebačkom trgu za 10.500 kuna. 

51 kućica i četiri stola na glavnom trgu Bandićevog vozača možda neće koštati ni smiješan iznos od 10.500 kuna

No, tu nije kraj jer Bandićevog vozača hrpa kućica na Trgu bana Jelačića možda neće koštati ni taj iznos, koji je smiješan. 

Naime, Bandić je firmi svog vozača svake od protekle tri godine dodijelilo 10.000 kuna bez PDV-a za sudjelovanje u zakupnini na spomenutoj manifestaciji "Martin je u Zagrebu". 

Bandić je zaključke o dodjeli identičnog iznosa firmi svog vozača 2016., 2017. i 2018. donosio u drugoj polovici studenog. Time je firmi svog vozača u tri godine dao 30.000 kuna. 

Kada bi mu, po očito ustaljenoj praksi, i ove godine dodijelio isti iznos, Bandićevog bi vozača 51 kućica na glavnom zagrebačkom trgu koštala pišljivih - 500 kuna. 

Pročitajte više