Bandić gradi novu fontanu, vodoskok pred bolnicom Vrapče platit ćete 620 tisuća kuna

Foto: Vijeće gradske četvrti

DO SREDINE ožujka Zagreb bi trebao dobiti još jednu fontanu. Gradonačelnik Milan Bandić posljednjih godina opsesivno gradi fontane i vodoskoke, a najnoviji bi trebao niknuti u krugu Psihijatrijske klinike Vrapče. Koštat će nešto manje od 620 tisuća kuna, a dvije trećine troškova podmirit će gradska četvrt Podsused – Vrapče, dok će ostatak platiti sama bolnica.

Nekadašnja fontana, srušena 1960. godine

 

Sagradili fontanu, preuredili klaonicu

“Fontana je već postojala na tom mjestu, napravljena je kad i bolnica, ali već desetljećima nije u funkciji”, rekao je za Index Dejan Kljajić, predsjednik vijeća gradske četvrti izabran s Bandićeve liste.


Fontana je pred bolnicom izgrađena 1932. godine u sklopu uređenja okoliša. Tada je bolnica dobila park, staklenik i rasadnik, a preuređena je i klaonica. Fontana je srušena 1960. godine, u povijesti bolnice ne postoji podatak iz kojih razloga, i zamijenjena je bazenom dubokim šezdesetak centimetara.

“Zaista je lijepo da se gradska četvrt ovako oduži bolnici. Prepustili su građanima veliki dio svog zemljišta za sportske terene”, rekao je Kljajić.

 

Neće biti replika stare fontane

Razgovori o izgradnji fontane, koja neće biti replika nekadašnje, započeli su još u mandatu prošlog saziva vijeća gradske četvrti kada ga je vodio SDP-ov Dubravko Peroš.

“Ja sam samo finalizirao te pregovore i krenuli smo u radove. Nova fontana neće izgledati kao nekadašnja, ali će svi biti iznenađeni kada je vide”, zaključio je Kljajić koji je rebalansom mjesnog proračuna osigurao 418 tisuća kuna.

Pročitajte više