Bandić imenovao Mesićevu kćer na čelo projekta vrijednog 50 milijuna eura

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić imenovao je Sašu Mesić, mlađu kćer predsjednika Stjepana Mesića za predsjednicu Uprave tvrtke Terme Zagreb.

Ta je tvrtka u sudskom registru navedena kao društvo s ograničenom odgovornošću za odmor, rekreaciju i zdravstveni turizam. Osnovana je prošle godine i priprema 50 milijuna eura vrijedan projekt športsko-rekreacijskog centra u Novom Zagrebu, nedaleko od nedovršene Sveučilišne bolnice. Terme imaju na raspolaganju 185 tisuća četvornih metara gradskog zemljišta.

Radi se o zajedničkom projektu naftne kompanije Ine i Grada Zagreba, a na ideju su formalno došli 2005. godine kada je šef uprave Ine Tomislav Dragičević, ujedno i Mesićev prijatelj, Bandiću uputio pismo namjere o izgradnji takvog centra. Tvrtku sa 20 tisuća kuna temeljnog kapitala osnovali su prošle godine u lipnju, kada im je do izgradnje ŠRC-a nedostajalo 40-ak milijuna eura.

"Nije z Marsa opala"

Uz 48-godišnju Sašu Mesić, koja je trenutno zaposlena i na Hrvatskom geološkom institutu, u upravi je i Davor Havranek, suprug bivše dekanice Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Jasmine Havranek.

Pročelnik zagrebačkog Ureda za gospodarstvo, Ladislav Prežigalo kaže da je Mesićeva bila izbor Ininih predstavnika u Skupštini društva Terme Zagreb, dok je Havraneka predložio Grad. Izabrani su prošle godine i sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, naglašava.

"Njena plaća je propisana pravilnikom i jednaka je kao kod svih drugih šefova podružnica u Holdingu - između 14 i 18 tisuća kuna, ovisno o godinama staža", kaže Prežigalo. Sada Termama Zagreb predstoji izrada godišnjeg plana, studija o utjecaju na okoliš, arhitektonskih nacrta, raspisivanje natječaja i pronalaženje izvođača radova i slično, dodaje pročelnik.

Ne odobrava propitivanje njezinog postavljanja na mjesto šefice Tremi, s obzirom da ima iskustva sa Instituta te "nije z Marsa opala".

A.B.
Foto: Zagreb.hr

Pročitajte više