Bandić vam je bizarnom presicom o luksuznom Mercedesu pljunuo u lice

Foto: Ivan Skorin/FaH

"PA DOBRO, gdje mi to živimo?" zavapio je sinoć gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na izvanrednoj konferenciji za novinare koju je sazvao jer mu mediji u posljednje vrijeme dosađuju s pitanjem oko luksuzne Mercedesove limuzine vrijedne oko 400 tisuća kuna.

Uskok ga tereti za nezakonito korištenje službenih automobila

Obzirom da gradonačelnik glavnog grada ne zna "gdje to živimo", odlučili smo mu odgovoriti. Živimo u Hrvatskoj u kojoj pravosuđe već tri godine nije u stanju obraditi oko 400 stranica USKOK-ova i DORH-ova materijala u kojima Bandića, između ostalog, terete i za nezakonito korištenje službenih gradskih automobila u privatne svrhe.

Naime, još od 2015. godine čekamo da napokon počne sudski proces u slučaju Agram, a Bandić valjda računa na kratko pamćenje javnosti, pa se pita zašto javnost zanima u kojem se sada automobilu vozi.

"Ja mislim da smo mi u banani. U 2017. godini u Hrvatskoj se baviti ovim stvarima je ispod razine ljudskog dostojanstva. Jadni su mediji i televizije, dalekovidnice, koje se bave ovim čim se mi bavimo. Ovo je karikatura", objašnjavao je sinoć Bandić prepričavajući kako mu je jedna novinarka rekla kako ozbiljno sumnja da automobil koji vozi nije zamjenski.


Zašto se Bandiću ne može vjerovati

U USKOK-ovim materijalima stoji da je pročelniku Ureda gradonačelnika Miru Laci (koji se sinoć također s Bandićem čudio medijskom interesu za Mercedes) dao nalog da dva gradska automobila s vozačima odvezu mesare na svinjokolju u Poganu Vlaku. Službeni automobil išao je po atletičarku, tada zastupnicu, Sandru Perković u Medulin kako bi stigla na gradsku Skupštinu i tako osigurala kvorum za odlučivanje o proračunu.


Službenim automobilom tajnice su išle u privatni šoping u Beč, Bandićevog šogora
vozio je službeni vozač u Poganu Vlaku, te postoji još niz drugih slučajeva putovanja osoba koje nisu zaposlenici grada Zagreba u Beč, Njemačku i Tuzlu. 

"Poslovanje ureda gradonačelnika u koje spada i garaža je uredno", rekao je sinoć Laco kojeg USKOK već tri godine tereti za nezakonitosti u vezi gradskih automobila.

Obećanja su tu samo da se dobiju izbori

Ako već pravosuđe ne radi svoj posao, rade ga novinari koji sasvim ispravno propitkuju Bandića odakle mu oko 400 tisuća kuna vrijedan Mercedes. Uostalom, ako glasači vjeruju gradonačelniku koji otvoreno priznaje kako daje obećanja samo da dobije izbore i onda na njih zaboravi, novinari su tu da propitkuju svaku kunu.

No, ako je Bandić s bizarnom konferencijom za novinare s nečim i pogodio, to je svakako pitanje: "Gdje mi to živimo?"

Već tri godine na sudu stoji 400 stranica dokaznog materijala

Odgovor je jednostavan: Živimo u zemlji gdje već tri godine u nečijoj ladici na sudu stoji oko 400 stranica USKOK-ovog materijala o Bandićevim malverzacijama u slučaju Agram. Još od 2015. godine čekamo da počne suđenje protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te 'poslovnih partnera' gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti 'teške' preko 25 milijuna kuna.


Živimo u zemlji u kojoj je gradonačelniku utvrđen porezni dug od 18 milijuna kuna, u zemlji u kojoj se Bandića tereti za pogodovanje Pripuzovom CIOS-u te građevinskoj tvrtki Bramgrad projekt Branka Mihaljevića, a tu su i optužbe za trgovanje utjecajem pri nezakonitom zapošljavanju u Gradskom poglavarstvu i Zagrebačkom Holdingu.

Bandićevo pogodovanje udruzi Željke Markić

Živimo u zemlji u kojoj je Bandiću bio dovoljan jedan posjet bolnici pa da početak predizborne kampanje ne dočeka s pravomoćnom optužnicom. Bandiću je tako tek nedavno, u prosincu, potvrđena optužnica u slučaju štandovi, koja govori o pogodovanju građanskoj inicijativi "U ime obitelji" prilikom dodjele štandova za vrijeme održavanja jednog od referenduma.

Da, radi se o istom onom Bandiću koji će nakon toga održati presicu gdje će istaknuti da će informatika istisnuti vjeronauk iz škola.

Ležao u Remetincu

U zemlji u kojoj živimo normalno je da gradonačelnik glavnog grada jedne zemlje Europske unije izađe iz zatvora te odmah zatim drži moralne lekcije svojim istražiteljima, ali i medijima koji pišu o njemu.

I kojeg na kraju ludo zabavlja kada ga netko ispituje za iste one stvari zbog kojih je, u konačnici, završio u Remetincu.

Pročitajte više