Bandić Jutarnjem poklonio 250.000 kuna da bi vam Jutarnji "darovao" Oliverov CD

Foto/screenshot: Pixsell/Luka Stanzl/Jutarnji list

JUTARNJI list je povodom prve godišnjice smrti Olivera Dragojevića svoje kupce darivao CD-om sa 16 pjesama jednog od najomiljenijih hrvatskih pjevača. Uobičajena je to praksa novinskih izdavača koji tako pokušavaju popraviti loše naklade, a prema neslužbenim podacima Jutarnji list se prodaje u mizernih tridesetak tisuća primjeraka dnevno.

Godišnjica smrti Olivera Dragojevića, sredina ljeta kada se novine ionako nešto bolje prodaju jer je ljudima na plažama dosadno, a dobro dođu i za napraviti malo hladovine, i u Jutarnjem su smislili dobitnu kombinaciju. Da im darivanje čitatelja, koji kupuju Jutarnji list po cijeni od 10 kuna, ne nanese prevelike troškove, pobrinuo se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Isplatio novac dan nakon povlačenja CD-a s kioska

Darežljivi Bandić je iz gradske kase izvukao 250 tisuća kuna i dao ih Hanza mediji, vlasniku i izdavaču Jutarnjeg lista. U zaključku piše da se novac isplaćuje za: "podmirenje troškova projekta Croatia Recordsa i Jutarnjeg lista, izdavanje CD-a povodom prve obljetnice smrti Olivera Dragojevića". Sav novac je isplaćen na račun Hanza Medie.

Posebnu pozornost privlači i datum kada je Milan Bandić odlučio dati novac Hanza Mediji. Bilo je to dan nakon što su se novine s CD-om pojavile na kioscima. Nepoznato je kada su izdavači Jutarnjeg lista zatražili novac od Bandića, no on je ruku u kasu koju pune svi Zagrepčani zavukao nakon što su se neprodani primjerci Jutarnjeg već povukli s kioska.

Hanžeković mu platio jamčevinu

Milan Bandić je, otkako je upao u probleme sa zakonom odnosno otkako se zakon ozbiljno počeo baviti njime, životno zainteresiran za sve vezano uz obitelj i odvjetnički ured pokojnog Marijana Hanžekovića. Moćni i bogati odvjetnik, koji je potkraj života postao i novinski izdavač preuzevši nekadašnji EPH od Ninoslava Pavića i preimenovavši ga u Hanza Mediju, branio je Milana Bandića te mu čak i uplatio 15 milijuna kuna jamčevine da bi mogao izaći iz istražnog zatvora. Najmanje što je Bandić mogao učiniti je da pokloni 250 tisuća kuna vašeg novca da bi vam Jutarnji list "darovao" Oliverov CD.

Pročitajte više