Bandić kao Kerum: Ispitao teren, krenuo po fotelju i sprema se osnovati vlastitu stranku

ČESTA druženja i razgovori zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovog splitskog kolege Željka Keruma imali su, čini se, za posljedicu to da je Bandić krenuo Kerumovim stopama - ispitao je teren, krenuo po predsjedničku fotelju, a sprema se navodno osnovati i vlastitu stranku. Istovremeno, Kerum se već javno pohvalio da će "njegovi ljudi" odlučiti o predsjedniku.

> Bandić sve bliže službenoj kandidaturi: Ući ću u utrku za predsjednika ako narod to želi

Bandić već tjednima "osluškuje bilo naroda" po pitanju svoje predsjedničke kandidature. Malo potvrđuje, malo demantira, a "ništa nije crno-bijelo". Na tu je temu i sredinom rujna nešto šaputao Kerumu tijekom posjeta u Splitu. Potom je novinarima rekao da će se morati kandidirati kad ga već tjeraju na to, a prije nekoliko dana je izjavio kako će se "kandidirati ako narod to želi".

Budući da je SDP jasno izrekao kako će, prema Statutu stranke, Bandić iz nje izletjeti ukoliko se kandidira, jer oni već imaju svog kandidata - Ivu Josipovića, zagrebački gradonačelnik navodno planira osnivanje vlastite stranke. Nakon što je Kerum u Splitu osnovao Hrvatsku građansku stranku, Bandić u Zagrebu, kako se šuška, planira okupiti socijaldemokrate. Ime nove stranke još nije poznato.

Pročitajte više