Bandić letak "Jedna obitelj" nazvao budalaštinom

VEĆ NEKOLIKO dana Zagrebom kruži anonimni letak na kojem se uz potpis "Jedna obitelj" nalaze slike nekih od najutjecajnijih javnih osoba u gradu i državi pa tako i ona zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Sam Bandić letak nazvao "budalaštinom" i odbio ga dalje komentirati, nakon što su mu novinari nabrojali lica s "Jedne obitelji" - predsjednika Stjepana Mesića, premijera Ivu Sanadera, Milana Bandića, Hrvoja Petrača, Nikice Jelavića, Vladimira Zagorca, Slobodana Ljubičića i Ive Pukanića.

Ljubičić napušta i posljednju funkciju u Poglavarstvu

Bandić je na konferenciji za novinare rekao je kako je bivšeg predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, nedavno zamolio da napusti sve pa i posljednju funkciju u gradskoj upravi, onu člana Poglavarstva za imovinu grada.

Bandić je istaknuo kako je Ljubičić odstupio zbog pogreške, a ne zbog lošeg rada, krađe ili kršenja zakona, iako se od početka rada Holdinga nagađalo u njegove malverzacije s nekretninama i popuštanja različitim poduzetnicima.

Kikašu je presudila, podsjetimo, afera Zagrebačke ceste, u kojoj je na Bandića stvoren jaki medijski i politički pritisak, a sve je kulminiralo objavom anonimnog pisma na stranicama Holdinga u kojem se bivšeg direktora te tvrtke, Igora Rađenovića, nazivalo čak i seksualnim manijakom. Osim Ljubičića, tada je ostavku podnio i šef odnosa s javnošću Holdinga, Nenad Ivanković.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više