KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Bandić napao vladu: Da je Tuđman slao samo preporuke, četnici bi plesali kolo na Trgu

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić obratio se medijima na temu koronavirusa i stanja u Zagrebu.

Rekao je da će Skupštini predložiti dvije mjere te pozvao zastupnike da ih podrže u "ovoj izvanrednoj situaciji".

"Predložit ću na Skupštini i nadam se da će prihvatiti. Ovo je izvanredna situacija i ovo je naputak svima da budemo spremni na suradnju i da pobijedimo zajedno. Dvije stvari ću predložiti, to je dok mjere traju - da se svi poduzetnici Grada Zagreba oslobode plaćanja najma i terasa. Druga mjera je da se obrtnici Zagreba oslobode 30 posto komunalne naknade", rekao je Bandić i nastavio:

"Moja je preporuka državnoj razini da nas ne zasipaju napucima i preporukama, nego da donesu odluke. Da je predsjednik Tuđman slao preporuke, četnici bi plesali kolo na Jelačić placu."

Bandić je najavio da sa socijalnim partnerima kreće u pregovore oko smanjenju plaća, ali da to prvo mora ispregovarati sa sindikatima.

"Ovdje će se vidjeti tko je državnik, a tko nije. Koliko god nepopularne bile, odluke se moraju donijeti. Moramo negdje uzeti kako bi nekome dali. Ako padnu poduzetnici, past će Zagreb. Ako legne Zagreb, legnut će i Hrvatska".

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više