Bandić obišao most na kojem se napravila rupa: "Siguran je"

SAVSKI pješački most u kojemu se napravila rupa i samo srećom nitko nije propao obišao je večeras gradonačelnik Milan Bandić. Najavio je kako će se radovi na mostu izvoditi bez prestanka sve do potpunog popravka nogostupa te da očekuje da će to biti kroz koji sat.

Ustvrdio je da je konstrukcija mosta sigurna.

"Počelo je urušavanje"

"Savski most i okretište kod mosta povijesna su lokacija izlaska Zagreba na Savu i danas najživlje točke na zagrebačkim obalama.

Lokacija je premrežena slojevima, sustavima i značenjima te traži kvalitetno i sveobuhvatno pripremljeni program temeljem kojeg treba raspisati javni arhitektonsko-urbanistički natječaj za njeno cjelovito uređenje koje uključuje i stvarnu, a ne lažnu sanaciju Savskog mosta", navode iz 1postozagrad koji su prvi primijetili rupu na mostu te objavili fotografije.

"Počelo je urušavanje Savskog mosta. Još prilikom lažne obnove koja je primjer predizborne obmane i ugrožavanja sigurnosti građana, ukazivali smo na potrebu stvarne obnove mosta", napisali su u objavi.

Nedugo nakon te objave putem svog Facebook profila oglasio se i ministar graditeljstva Predrag Štromar.

"OPREZ! Propao je Savski most! U više navrata sam upozoravao na loše stanje mostova u glavnom gradu Hrvatske i od nadležnih tražio detaljan plan održavanja mostova. Današnje propadanje pokazuje da je sigurnost građana ugrožena, a Grad Zagreb koji je zadužen za održavanje i dalje ignorira ozbiljan problem. Dosta smo upozoravali! Već sutra ćemo zatražiti od građevinske inspekcije da odmah pregleda i ZATVORI sve zagrebačke mostove koji su sigurnosna prijetnja ljudima", poručio je.

Pročitajte više