Bandić opet muljao

"OSOBNO sam ih nazvao i sve smo dogovorili u prijateljskoj atmosferi, rekao je zagrebački šef za kulturu i jedan od šefova u predizbornoj kampanji Milana Bandića, Duško Ljuština, objašnjavajući novinarima kako će sve glazbene zvijezde večerašnjeg predizbornog skupa na Trgu bana Jelačića svirati besplatno jer i privatno podržavaju politiku aktualnog gradonačelnika.

Nije besplatno

No, kako se na kraju otkrilo, takva najava daleko je od istine, a da su vrlo dobro plaćeni za nastup potvrdili su gotovo svi izvođači. Naime, večeras na središnjem zagrebačkom trgu nastupa prva rock liga izvođača od Urbanai Majki do Pipsa, Vatre i Zadruge. Novinarima Novog Lista mnogi od njih priznali su kako ne sviraju iz uvjerenja nego zbog - novca.

Tako je honorar priznao lider Vatre Ivan Dečak, koji za sebe kaže da je potpuno apolitičan, Urbanova menadžerica Lidija Samardžija potvrdila je da će dobiti naknadu za nastup, a izvori unutar SDP-a također potvrđuju kako se glazbenike uvijek plaćalo u kampanji.

Gdje su računi za kampanju?

Podsjetimo, Bandićev oponent u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba Josip Kregar, istaknuo je više puta kako se Bandićeva kampanja financira iz proračuna te da je do sada potrošeno oko 40 milijuna kuna. Bandić za razliku od Kregara nije javnosti otvorio svoje predizborne račune, a ni sam nije siguran koliko je potrošio.

Tako je, odgovarajući iz glave, rekao kako misli da je u prvom krugu potrošio oko 2 i 2,25, a da će u drugom krugu potrošiti 1 do 1,5 milijuna kuna. No, javnosti nije podastro ni jedan dokument koji bi to i potvrdio. Pokušaj obmanjivanja Ljuštine o nastupu glazbenika može se također gledati i kroz prizmu prikazivanja troškova Bandićeve kampanje, manjom nego što jest.

M.M.
Foto:Damjan Tadić, Dragan Matić  (Cropix)

Pročitajte više