Bandićevka u novoj anketi odmah iza Tomaševića. Zanimljivo, ona ju je i naručila

Foto: Jurica Galoic / Pixsell

TIM Jelene Pavičić Vukičević preko agencije Manjgura Krešimira Macana naručio je istraživanje o preferencijama zagrebačkih birača, a zanimljivo je da prema tom istraživanju ona s Tomaševićevim ulazi u drugi krug.

Istraživanje je proveo Ipsos Puls na uzorku od 800 ispitanika od 14. do 16. travnja, a objavio ga je Jutarnji list.

Tomislav Tomašević iz Možemo! s 39.6 posto potpore favorit je u utrci za Zagreb. Na drugom mjestu se s potporom od 16.6 posto našla Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja za gradonačelnicu stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

Na trećem se mjestu nalazi Miroslav Škoro kojeg podržava 9.6 posto ispitanika, na četvrtome je HDZ-ov kandidat Davor Filipović s potporom od 7.6 posto. Slijedi ga kandidat SDP-a Joško Klisović koji je u istraživanju dobio 6.5 posto potpore, dok je šesta Vesna Škare Ožbolt s potporom od 5.7 posto.

Kandidat Mosta Zvonimir Troskot sedmi je na listi i podržava ga 5 posto ispitanika. Slijedi ga Davor Nađi iz stranke Fokus kojemu istraživanje daje 3.7 posto, a deveta je Anka Mrak-Taritaš iz Glasa s potporom od 3 posto. Mirando Mrsić iz Demokrata, koji će biti kandidat za zamjenika Anke Mrak-Taritaš, dobio je 0.3 posto, a ostali kandidati 0.2 posto.

Neodlučnih je 2.2 posto.

Na N1 bila je šesta

Prije par dana na N1 Pavičić Vukičević bila je šesta s potporom od 6.5 posto. Istraživanje za N1 provela je međunarodna agencija MASMI koja sjedište ima u Londonu, a ima i svoj beogradski ured koji surađuje s MASMI Adriaticom iz Zagreba. MASMI Adriatica pokriva područje Hrvatske, Kosova i Albanije.

 

Pročitajte više