Banjaluka: Ashdown za smjenu članova SDS-a sa stranačkih i državnih dužnosti

VISOKI predstavnik u BiH Paddy Ashdown razmišlja o smjeni visokih dužnosnika Srpske demokratske stranke (SDS) sa svih stranačkih i funkcija u izvršnim organima vlasti u BiH ? prenose banjalučke Nezavisne novine od ponedjeljka izjavu visokopozicioniranog dužnosnika međunarodne zajednice.

Visoki predstavnik ovu stranku smatra odgovornom zbog izbjegavanja uhićenja optuženih za ratne zločine, i stoga nije isključena i opcija o zabrani rada SDS, navodi neimenovani izvor.

Sve sto se politički događa može biti predmet zabrane; u Republici Srpskoj moguće je zabraniti sve osim bioloških pojava, izjavio je u nedjelju navečer Alternativnoj TV predsjednik RS Dragan Čavić, a u svezi mogućih smjena čelnika SDS odnosno zabrane rada ove stranke.

Osim što je do daljnjega zabranio financiranje SDS iz javnih fondova, Visoki predstavnik naložio je predsjedniku ove stranke Draganu Kaliniću da do 19. travnja podnese puni financijski izvještaj o poslovanju ove stranke za koju se sumnja da financira skrivanje Radovana Karadžića.

Visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown sastat će se tijekom dana u Banjoj Luci s najvišim dužnosnicima RS. Susretu će nazočiti i veleposlanici zemalja-članica EU.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.